Half miljoen euro voor aanleg nieuw fietspad langs Vijfseweg

Gemeenteraadslid Sophie Demeulenaere en dochter Anou op het fietspad in kwestie. © foto PNW
Redactie KW

De fietspaden langs de Vijfseweg tussen Sint-Eloois-Vijve en Waregem krijgen binnenkort een opfrisbeurt. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt ruim 500.000 euro uit voor de aanleg van een nieuw fietspad.

De werken maken deel uit van een investeringsronde waarbij de Vlaamse regering 12,4 miljoen euro pompt in 32 West-Vlaamse fietsprojecten. De staat van het fietspad langs de Vijfseweg (N357) en specifiek de overgang van het afgescheiden fietspad naar de gevaarlijke fietssuggestiestroken kwamen onlangs nog onder de aandacht.

“Telkens als mijn tienjarige dochter mij vraagt om langs die weg naar school te mogen fietsen, hou ik mijn hart vast”, hekelde raadslid Sophie Demeulenaere (N-VA/Open Vld) de fietsroute tijdens de recentste gemeenteraad.

Erbarmelijke staat

Open Vld Waregem reageert tevreden op het nieuws. “Deze onveilige fietspaden waren al langer een terechte doorn in het oog van onze inwoners”, zegt voorzitter Evy Vandemaele. “Vroeger als scholier en vandaag als treinpendelaar ervaar ik dagelijks hoe erbarmelijk dat fietspad erbij ligt”, vult oppositieraadslid Maxim Laporte (N-VA/Open Vld) aan.

“Ik ben heel opgetogen dat minister Peeters geld voorziet om aan de verzuchtingen van heel wat Waregemnaars tegemoet te komen. Ons stadsbestuur heeft dit jammer genoeg nooit prioritair aangekaart bij de Vlaamse regering.”

(PNW/ foto PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.