Geen treinen tussen Brugge en Oostende in herfstvakantie, Bart Tommelein: “Weer laatste in de rij”

Redactie KW

Tijdens de herfstvakantie van 30 oktober tot en met 7 november rijden er door werken geen treinen tussen Brugge en Oostende. De NMBS legt wel vervangbussen in. Dat is te lezen op de reisplanner van de NMBS. TreinTramBus, de vereniging die zich inzet voor gebruikers van het openbaar vervoer, reageert misnoegd en ook Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) is ontevreden.

TreinTramBus bekritiseert de NMBS en Infrabel, omdat beide organisaties geen uitgebreide informatiecampagne opgezet hebben. “Veel reizigers plannen een vakantie aan de kust tijdens de herfstvakantie,” zegt Peter Thoelen, woordvoerder van TreinTramBus. “Het is toch belangrijk dat zij nu al weten dat de treinen uit Antwerpen en Kortrijk dan niet naar Oostende, maar naar Blankenberge zullen rijden en dat de IC-trein Eupen – Brussel – Oostende niet verder rijdt dan Brugge.”

TreinTramBus vraagt aan de NMBS om een regeling te treffen, zodat reizigers met een geldig treinticket naar of vanuit Oostende dit ook kunnen gebruiken op de tram tot Blankenberge. “Oostende is op vakantiedagen een druk bezocht station. We vrezen dat de vervangbussen tussen Brugge en Oostende niet zullen volstaan om de bereikbaarheid van de middenkust vanuit het binnenland te garanderen. De kusttram vormt dan een mooi alternatief”, aldus Thoelen.

De Lijn geeft aan dat er nog geen communicatie is geweest met de NMBS. “Er werden dus nog geen afspraken getroffen om het probleem op te vangen”, zegt een woordvoerder van De Lijn. Zowel bij de NMBS en Infrabel krijgen we te horen dat ze pas volgende week kunnen of willen reageren op deze heikele kwestie.

Tommelein: “Spijtig”

Ook burgemeester Bart Tommelein van Oostende is niet gelukkig. “Ik heb geen zicht op het dringend karakter of de noodzakelijkheid van de werken”, reageert hij. “Maar mij lijkt dit toch geen gelukkige aanpak te zijn qua timing. Het is dus opnieuw Oostende die de laatste in de rij staat. Bussen lossen dit maar gedeeltelijk op en doen mensen afhaken. Ik vind dit spijtig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.