Invoering fietszone uitgesteld van 22 februari naar 8 maart

In onze krant van vorige week konden we melden dat het gemeentebestuur het invoeren van een fietszone van zo’n 6 kilometer lang in het centrum van Zwevegem had voorzien vanaf 22 februari. Schepen van Mobiliteit Marc Desloovere (Samen!) vond dit een ideale datum omdat het de eerste dag na de krokusvakantie is.

© gf
© gf

Niettemin maakte hij voorbehoud omdat de belijningswerken nog dienden uitgevoerd te worden. De barre weersomstandigheden van vorige week zorgden ervoor dat de wegmarkeringen niet konden worden aangebracht. Er werd nu een nieuwe datum geprikt en vanaf maandag 8 maart zou de zone effectief ingevoerd worden.

Politiereglement

Er werd aanvankelijk ook gesteld dat de politie meteen zou verbaliseren, maar naar we konden vernemen, zal dit niet zo zijn. Het geheel van de fietszone moet immers ook nog toegevoegd worden aan het gemeentelijke politiereglement. Die wijziging moet dan vervolgens nog door de gemeenteraad bekrachtigd worden. Dit zou maar ten vroegste op de zitting van maandag 22 maart kunnen gebeuren. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.