Elektrische fietsen voor gemeentediensten Lendelede

Het gemeentebestuur van Lendelede neemt elektrische fietsen in gebruik. Op de foto: schepen Rita Lammertyn en burgemeester Carine Dewaele. © Frank Meurisse
Redactie KW

De gemeente kocht vier elektrische fietsen aan. “Zo kan het gemeentepersoneel korte verplaatsingen met de fiets doen, iets waar ze ook al vragende partij naar waren”, zeggen burgemeester Carine Dewaele en schepen Rita Lammertyn (allebei CD&V).

Tot op vandaag nam het gemeentepersoneel meestal de auto, ook bij korte verplaatsingen zoals een plaats- en huisbezoek, een vergadering of iets dergelijks”, zeggen de burgemeester en de schepen. “Uit een bevraging van het personeel bleek dat, indien er een fiets voorhanden zou zijn, zij ook die korte verplaatsingen met de fiets zouden doen. De vier fietsen, die aangekocht werden bij een lokale fietsenhandelaar, komen in het sociaal huis, gemeentehuis, sporthal en Doc.”

De technische dienst krijgt begin volgend jaar een elektrische cargofiets. “Zo kunnen die personeelsleden klein materiaal meenemen als ze de baan op moeten voor een karwei en dan kan de vrachtwagen in de loods blijven.”

“De aankoop van elektrische fietsen is niet alleen een goede zaak voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van het personeel dat zich na een ‘werkuitstap’ in open lucht nog beter zal kunnen focussen op het werk op kantoor.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.