Deerlijk en Zwevegem leggen nieuw fietspad aan tussen Otegem, Sint-Lodewijk en Zwevegem

Het fietspad in de Otegemse steenweg in Sint-Lodewijk en de Zwevegemstraat in Otegem kreeg een nieuwe toplaag. Op de foto wordt schepen Marc Desloovere uit Zwevegem geflankeerd door de schepenen Regine Rooryck en Bert Schelfhout uit Deerlijk. © MVD
Redactie KW

De fietspaden in de Otegemse steenweg in Sint-Lodewijk en de Zwevegemstraat in Otegem kregen een nieuwe toplaag. Op de aanpalende betonfietspaden werd een slemlaag aangebracht. Het plaatsen daarvan resulteert in een egaal wegoppervlak, een verhoogd rijcomfort en verbeterde veiligheid.

“Een zestal jaar geleden stond dit fietspad in een krant aangeduid als het slechtste fietspad van Deerlijk. Het aanbrengen van de slemlaag was een betaalbare en heel degelijke oplossing”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bert Schelfhout (Open VLD). “De heraanleg voor het gedeelte in Deerlijk kostte zowat 30.000 euro, waarvan we de helft hebben kunnen laten subsidiëren.”

Veelgebruikt fietspad voor werk en schoolverkeer

“We willen mensen stimuleren om meer de fiets te gebruiken en dit is een veelgebruikt fietspad voor werk en schoolverkeer“, vult schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V) aan. De werken verliepen in samenwerking met de gemeente Zwevegem. Door die samenwerking zorgden we ervoor dat de verbinding tussen Zwevegem en Otegem, over het volledige tracé, voor fietsers veiliger en comfortabeler werd.”

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit van Zwevegem Marc Desloovere (Samen): “De samenwerking met Deerlijk verliep vlot en zorgt voor een beter resultaat. Het fietspad in de Otegemse steenweg ligt tussen Zwevegem en Otegem. Ook de strook naar Otegem hebben we aangepakt. Hierdoor bekomen beide gemeenten een goed resultaat.”

Rijcomfort verder verbeteren

De gemeente Zwevegem trad in dit dossier op als aanbestedende overheid en maakte de nodige afspraken met Deerlijk. Het dossier werd na procedure gegund aan aannemer Tibergyn uit Gullegem. Beiden gemeentebesturen hebben plannen om het rijcomfort voor fietsers verder te verbeteren op de vele betonfietspaden in hun gemeente. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier