Directeur college Blankenberge protesteert tegen nieuwe treinregeling

Redactie KW

“Mijn leerkrachten en mijn leerlingen die zich verplaatsen met de trein zijn absoluut niet te vinden voor de nieuwe regelingen”, aldus directeur Rudi Boydens.

Op woensdag 22 oktober staat om 13uur de eerste steenlegging van het nieuw stationsgebouw in Blankenberge geprogrammeerd. Voor Rudi Boydens directeur van het Sint Jozef Sint Pieter college een reden om hard aan de bel te trekken en te protesteren tegen de nieuwe treinregeling.


“Het zou goed zijn om dit – uitgerekend op de dag van de eerste steenlegging van het stationsgebouw – onder de aandacht te brengen van onze betalende burgers. We hebben ten slotte al jàren overheidsgeld gespendeerd aan de spoorwegen. Mensen willen vooral vervoerd worden, ook al treinen ze daarvoor via iets minder dure stationsgebouwen….

Voor onze school is de nieuwe regeling een regelrechte ramp. Nu sluiten de schooluren en de treinregeling perfect op elkaar aan, maar na 14 december verslechtert dit aanzienlijk. Als nu de lessen stoppen om 15.50 uur kunnen leerkrachten en leerlingen de trein nemen om 16.10 uur. Dit is op 5 minuten wandelafstand van het station goed haalbaar. Met de nieuwe regeling moet je wachten tot 16.42 uur. Ook de woensdagmiddag wanneer de lessen stoppen om 12 uur, moet je nog 42 minuten wachten voor de enige trein per uur vertrekt. Zonde van de tijd! Ook ‘s ochtends is er een probleem en zouden we de schooluren moeten aanpassen middenin het schooljaar.

“Bovendien willen we toch zo veel mogelijk het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, maar vele leerkrachten zullen nu ongetwijfeld kiezen voor de auto, met alle gevolgen vandien.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.