Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: “Bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers”

De controles gebeurden onder andere door rondrijdende motards op striping moto’s. © PZ Vlas
Redactie KW

Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de verkeerspolitie van PZ Vlas een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto. In totaal werden elf overtredingen vastgesteld. Zo werden vijf bestuurders geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden, twee autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel, één autobestuurder en één bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat, een andere autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje en twee Duitse huurvoertuigen, AUDI’s Q3 RS die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders. Beide voertuigen werden in de speciaal voorziene kooi voor dergelijke voertuigen geplaatst. Een van de bestuurders reed met een voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar veertien maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

© Archiefbeeld

“Gevaarlijk rijgedrag is de bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers, die door het gedrag van anderen hun eigen verkeersveiligheid in het gedrang zien komen. Er werden opnieuw de nodige overtredingen vastgesteld. Dergelijke controles worden dus zeker herhaald”, aldus Thomas Detavernier van politiezone Vlas.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier