Politie Veurne trekt op korte tijd liefst 15 rijbewijzen in voor GSM-gebruik: trucker leest zelfs krant achter stuur

Ook in Alveringem bij Hoogstade waren er controles. © JH
Redactie KW

Dat GSM-gebruik achter het stuur een groot probleem blijft, bleek gisteren zeker tijdens de actie ‘afleiding achter het stuur’ in politiezone Spoorkin. Op slechts enkele uren tijd, en op twee controleplaatsen, trok de politie liefst 15 rijbewijzen in voor bestuurders die hun GSM gebruikten achter het stuur. Een vrachtwagenchauffeur werd zelfs betrapt toen hij zijn krant las achter het stuur. Zij zijn hun rijbewijs 15 dagen kwijt.

Tal van politiezones namen gisteren deel aan de actie ‘afleiding achter het stuur’. In politiezone Spoorkin werd woensdag op twee plaatsen telkens een aantal uren gecontroleerd waarbij bestuurders die hun GSM of een ander elektronisch middel dat niet vastzat manipuleerden achter het stuur uit het verkeer werden gehaald.

Dat leverde een resultaat op dat de wenkbrauwen doet fronsen. In totaal werden 18 rijbewijzen ingetrokken, waarvan 15 voor mensen die de GSM gebruikten. Er werd gecontroleerd op de Albert I Laan in Veurne en in de Hoogstadestraat in Hoogstade (Alveringem). Op die baan zijn al een tijdje ingrijpende wegenwerken aan de gang waarbij de aandacht van de bestuurders zeker vereist is. Er gebeurden immers ook al meerdere ongevallen daar.

Krant lezen

Ook opvallend: een vrachtwagenchauffeur werd betrapt toen hij doodleuk een krant aan het lezen was terwijl hij aan het rijden was. Ook dat is afleiding achter het stuur en ook daarom werd zijn rijbewijs ingehouden voor 15 dagen.

Daarnaast voerde de politie nog acht onmiddellijke inningen uit voor gelijkaardige inbreuken en inbreuken op de inschrijvingen. Twee bestuurders kregen nog een pv voor een defect achterlicht.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier