Politie betrapt tien overtreders in verboden rijrichting bij wegenwerken in Esen

Op verschillende wegen geldt eenrichtingsverkeer. Dat is ook zo op de drukke Roeselarestraat. © JH
Redactie KW

De politie hield dinsdag een controleactie in Esen, bij Diksmuide, omdat daar momenteel eenrichtingsverkeer geldt door de wegenwerken en uit meldingen bleek dat het verbodsbord vaak genegeerd werd. Dat bleek ook te kloppen. “Bij onze controleactie negeerden maar liefst tien overtreders dit bord”, meldt de politie.

Momenteel zijn op verschillende plaatsen in Esen wegenwerken aan de gang. Die werken startten begin juni en zullen tien maanden duren. Er worden onder meer nieuwe voetpaden en verlichting geplaatst. Op verschillende wegen geldt eenrichtingsverkeer. Dat is ook zo op de drukke Roeselarestraat. “Uit meldingen bleek dat het verbodsbord dat er staat om de weg op te rijden veelvuldig genegeerd wordt”, meldt politiezone Polder.

“Daarom hield onze ploeg op dinsdag een controle op het kruispunt Roeselarestraat met de Kruisstraat in Esen. In die tijdspanne werden maar liefst tien overtreders betrapt die dit verbodsbord negeerden. Het ging om zes personenwagens, twee bestuurders van een lichte vracht, een motorrijder en een bromfietser klasse B.”

Alle bestuurders werden uit het verkeer gehaald en op de bon geslingerd. Ze moesten ook allemaal een alcoholtest ondergaan maar die was van iedereen negatief. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier