Grootschalige overlastcontrole op treinreizigers in station van Kortrijk

De controle vond plaats in het station van Kortrijk. © Politiezone Vlas
Redactie KW

Op zaterdagnamiddag en -avond 23 maart, vond onder leiding van de politiezone Vlas een gerechtelijke controleactie, VLASSPOOR genaamd, plaats in het station van Kortrijk.

Politiemensen van politiezone Vlas hebben samen met de federale spoorwegpolitie, inspecteurs en hoofdinspecteurs in opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool (WPS) en met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) controles uitgevoerd van de aankomende reizigers in het station van Kortrijk. Er werd specifiek gecontroleerd op drugsbezit en -handel, verboden wapendracht, geseinde personen, personen zonder geldige identiteits- of verblijfsdocumenten en fiets- en e-stepdiefstal.

In totaal namen meer dan veertig politiemensen deel aan deze actie. Ook de drugshond en het droneteam van de politiezone Vlas werden ingezet.

800 personen gecontroleerd

Tijdens de actie werden ruim 800 personen gecontroleerd. Daarvan ondergingen 71 personen een grondige screening, dit nadat ze werden aangeduid door de drugshond of omdat ze zich verdacht gedroegen. Daaruit bleek dat achttien personen drugs op zak hadden en er werd ook één verboden wapen aangetroffen. De overtreders kregen hiervoor ter plaatse een geldboete opgelegd. Daarnaast bleek ook dat zes personen illegaal in het land verblijven. Er werd zelfs één persoon aangetroffen die geseind stond inzake intrafamiliaal geweld.

“Deze grootschalige actie verliep vlot en zonder incidenten. Voor de aspirant-inspecteurs en -hoofdinspecteurs aan de WPS was dit een heel nuttige oefening, waarbij zij hun theoretische basis in de praktijk konden omzetten. Zij konden daarvoor rekenen op de bijstand en kennis van hun ervaren PZ Vlas collega’s”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier