Autoverkeer wordt omgeleid tijdens werken in Winkelsestraat

foto Frank©Frank Meurisse
foto Frank©Frank Meurisse
Redactie KW

In de Winkelsestraat worden de nutsleidingen vervangen in opdracht van de Watergroep en Fluvius. “Een eerste fase van de werken start op maandag 11 januari, van aan de Sint-Arnoldusstraat tot aan de grens met buurgemeente Ledegem”, zegt Carine Dewaele, burgemeester van Lendelede.

De nutsleidingen in de hele Winkelsestraat, vanaf het Dorpsplein tot aan de grens met Ledegem, moeten vervangen worden. Daardoor zullen de werken er lange tijd duren en worden ze in fases uitgevoerd. Tegelijkertijd wordt het tweerichtingsfietspad in opdracht van de gemeente Lendelede vernieuwd.

Fietsstraat

Op 11 januari start aannemer Casteleyn en Zonen met fase 1A, vanaf de Sint-Arnoldusstraat met het kruispunt inbegrepen, tot aan de grens met Ledegem (deelgemeente Sint-Eloois-Winkel). Dat zal heel wat gevolgen hebben voor het doorgaand verkeer. Enkel fietsers, bromfietsers en speed-pedelecs worden doorgelaten. De werfzone krijgt het karakter van een fietsstraat, waardoor doorgaand autoverkeer onmogelijk zal zijn. Plaatselijk autoverkeer is tot op bepaalde hoogte toegestaan.

Het verkeer dat vanuit het centrum van Lendelede komt, wordt omgeleid via de Oudstrijderslaan, Izegemsestraat, Rijksweg, Meensesteenweg Izegem naar de Izegemsestraat in Ledegem. Het verkeer dat van Ledegem komt, volgt de omgekeerde rijrichting.

Maximaal 30 per uur

Ter hoogte van de grens met Ledegem wordt op het vrije rijbaanvak een verkeerspaaltje aangebracht om het doorgaande autoverkeer te beletten door te rijden. Fiets- en bromfietsers klasse A en speed-pedelecs kunnen langs de werf doorrijden. De snelheid wordt, zoals in een fietsstraat, beperkt tot maximaal 30 per uur. Het autoverkeer moet altijd achter de fietsers blijven.

De bewoners die in dat deel van de Winkelsestraat wonen, zullen hun woning kunnen bereiken of verlaten via de kant Lendelede. De aannemer voorziet voldoende uitwijkzones. Fase 1A moet normaal tegen 1 maart voltooid zijn. Meer info is te verkrijgen via e-mail naar werken@lendelede.be . (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.