Winnaars speurneuzentocht in Ledegem bekendgemaakt

V.l.n.r. zien we Werner Vandewalle, Raf Selschotter, Bert Selschotter, Christine Vanhie, Marijke Galle, Gerda Dewulf en Guido Driessens van Beweging.net Ledegem, bij de trekking van de namen. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Ten huize van voorzitter Guido Driessens werden de winnaars getrokken van de speurneuzentocht van Beweging.net Ledegem. De speurneuzentocht tijdens de zomervakantie was een alternatief voor de bekende jaarlijkse sneukeltoer van dezelfde organisatie. Het werd dit jaar noodgedwongen een ‘wandel- en fotozoekroute’ van 13 km in en rond de gemeente.

Beweging.net Ledegem kreeg 32 wedstrijdformulieren binnen van evenveel gezinnen. Een onschuldige hand klaarde de klus en de volgende tien gelukkigen kwamen uit de bus: Bert Cassaert, Darline Dupulthys, Christiane Ledoux, Paul Tyvaert, Rosa Boone, Monique Meernhout, Bernard Commeyne, Virginie Vanhie, Jeannine Vanoosthuyse en Kristof Vandewalle.

De winnende deelnemers krijgen allemaal een waardebon van 20 euro aangeboden door Beweging.net, te spenderen bij de lokale handelaars. De waardebon zal door een van de bestuursleden aan huis afgeleverd worden.

Voorzitter Guido Driessens licht toe: “Aan de speurneuzentocht, zeg maar de digitale versie van de sneukeltoer, hebben 32 gezinnen deelgenomen, omgerekend toch zo’n 130 mensen. Dat is minder dan het aantal deelnemers van de originele sneukeltoer, maar al bij al is het een bevredigend resultaat. Natuurlijk hadden we liever onze tocht in de oude formule laten doorgaan. Zo konden we nu bijvoorbeeld de traditionele frietjesmaaltijd niet laten doorgaan en we misten toch de ambiance, de sfeer en gezelligheid. Laat ons hopen dat we in 2021 weer naar het oude beproefde format kunnen teruggrijpen.”

Moeilijkheidsgraad

Martine Vandewalle, wederhelft van Paul Tyvaert en een van de winnaars, stelt: “Het was verduiveld een moeilijke quiz. We hebben de route van 13 km in twee keer te voet afgelegd op twee zondagen. Omdat we aanvankelijk een paar antwoorden moesten schuldig blijven, moesten we nog een paar keer rondrijden.

De laatste vraag was bijvoorbeeld een echte kuitenbijter. Een fragmentarische foto van wat op het eerste gezicht een Lego-constructie leek te zijn, bleek geen Lego te zijn maar het logo van dierenarts Julie Dewulf, een afbeelding van een hondje. Je moest detective Van Zwam met het vergrootglas zijn om het te zien.

Bovendien waren er ook een paar strikvragen die waarschijnlijk velen de das hebben omgedaan. Ik zag in die periode ook heel veel volk op de been, maar de moeilijkheidsgraad was zo hoog dat velen hun onvolledige formulier wel niet zullen ingediend hebben.”

Monique Meernhout, een andere deelneemster en tevens winnares, voegt eraan toe: “Ik ben een Ledegemnaar, maar ik leerde paadjes kennen waarvan ik het bestaan niet eens wist. Zo was er een paadje, wat men in de volksmond een ‘carriere’ noemt, rechts van de Driepikkelstraat die in de Roeselarestraat bleek uit te komen. Een smalle, onverharde weg waar je onmogelijk met de wagen door kon. Geen wonder dat de organisatie het over een wándeltocht had.”

“Met de fiets was het soms hobbelen op Parijs-Roubaix-achtige wegen, maar wel zeer mooi”, valt Martine haar bij. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier