Verbouwingswerken vrije basisschool Sint-Andreas Oostende van start

Redactie KW

Een aantal jaar geleden kocht de vrije basisschool Sint-Andreas afdeling Schapenstraat het aangrenzende klooster op met de bedoeling om de school uit te breiden.

Nu de zusters een ander onderkomen hebben gevonden en het architectenbureau Boeckx de plannen voor de verbouwing heeft uitgewerkt, gaan rond de herfstvakantie de werken met de firma Detrac van start.

“Natuurlijk zal er wel een en ander te merken zijn van de bedrijvigheid ter hoogte van het klooster, maar de hinder voor het schoolgebouw zal tot een minimum worden beperkt”, aldus directeur Filip Casier. “De aannemer zal wel starten met het wegnemen van het afdak: dit zal meteen zichtbaar zijn op de speelplaats. Volgend jaar komt ook het herinrichten van de sanitaire blok aan de beurt. Het huidige sanitair zal op termijn ook verdwijnen. Er komt een totaal nieuwe riolering. De tuin van het klooster zal deel uitmaken van de speelplaats. Zo krijgen we nog meer groen. Dit gedeelte, waar ook een nieuw speeltoestel komt, wordt gereserveerd voor de kleuters.”

(CWO)

Lees meer in De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.