Twee drukkerijen Desiere Printing uit Wevelgem en Markant uit Heule worden samen Drukta

Redactie KW

Twee drukkerijen Desiere Printing uit Wevelgem en Markant uit Heule fusioneren tot één grafische groep Drukta. Om de fusie kracht bij te zetten worden beide bedrijven op termijn onder één dak samengebracht. Alle 14 medewerkers van de beide bedrijven kunnen aan de slag blijven.

“Een fusie met ambitie”, zegt Koen De Brauwer van Markant over het samengaan met Desiere Printing. “Onze drukkerijen zijn complementair en hebben elk een eigen klantenportefeuille. We behouden het volledige productieapparaat van beide bedrijven, alsook alle 14 medewerkers.”

Renaat Desiere: “Drukta wil op de eerste plaats een partner zijn van zijn klanten, niet alleen maar leverancier.”

Ook de uitgeversactiviteiten – het wekelijkse magazine DLS (De Leiestreek) blijven behouden en worden verder uitgebouwd. “We willen de consumenten verrassen met zowel traditionele als met moderne uitgaves”, zegt Renaat Desiere.

Drukta is een hybride drukkerij-uitgeverij (digitaal en offset), die hoofdzakelijk actief is in het segment van business-to-business marktsegment. Met klanten in eigen land, Frankrijk en Nederland. Drukta kan uitpakken met het West-Vlaamse milieucharter, met de Groene Pluim van Groen! en met de milieuprijs 2010 van Wevelgem.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad en De Weekbode Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.