Torhout is zijn projectpromotor lokale economie alweer kwijt

Burgemeester Kristof Audenaert (links) met Thibaut Robyn, die het al na negen maanden als projectpromotor lokale economie voor bekeken houdt. © Foto JS
Johan Sabbe

Na amper negen maanden is Torhout zijn projectpromotor lokale economie alweer kwijt. Thibaut Robyn, die pas in november van vorig jaar in dienst van de stad is getreden, heeft zopas ontslag genomen. Hij kiest voor een nieuwe, beter betaalde job in het bedrijfsleven.

Het vertrek van de 29-jarige Thibaut is slecht nieuws voor het College van Burgemeester en Schepenen, want de jongeman had de voorbije maanden bewezen uit het goede hout gesneden te zijn. Zijn opgebouwde contacten met de lokale handelaars waren prima. Het had vorig jaar heel wat voeten in de aarde om een geschikte persoon voor de functie te vinden en dat zal er nu niet gemakkelijker op worden.

Master communicatiewetenschappen en ook piloot

Thibaut Robyn is uit Ieper afkomstig. Hij heeft aan de Gentse universiteit communicatiemanagement gestudeerd en in Oostende ook het diploma van piloot behaald. Hij werd als Torhoutse projectpromotor lokale economie na een lange zoektocht gevonden door het rekruteringsbureau Hays, dat door de stad was ingeschakeld. In principe voor twee jaar, maar het is uiteindelijk maar negen maanden geworden. “Sowieso zal de opvolger van Thibaut een contract van onbepaalde duur aangeboden krijgen”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. “Dat maakt de vacature aantrekkelijker.”

In zijn thuisstad Ieper is Thibauts vader verzekeringsmakelaar – de vijfde generatie al. Ook Thibaut heeft een jaar in de verzekeringswereld gewerkt, maar hij wou daar liever niet mee doorgaan. Hij heeft aan de UGent het diploma van master in de communicatiewetenschappen behaald met als specialisme communicatiemanagement. Daarna is hij twee jaar op avontuur naar Australië getrokken, waarna hij een jaar claims administrator in de verzekeringssector is geweest. Tevens heeft hij in Oostende het diploma van commercieel piloot behaald: aan het Ostend Air College. Hij mag bijgevolg vliegtuigen tot en met twee motoren besturen.

Een waardevolle kracht vertrekt naar het bedrijfsleven

Thibauts opdracht in Torhout bestond erin om de lokale economie te helpen opvijzelen. Veel handelaars hebben het moeilijk om het kopje boven water te houden en zoals in de meeste gemeenten is de leegstand van winkelpanden relatief groot.

Als promotor lokale economie sloeg Thibaut – na de noodzakelijke studieronde – de hand aan de ploeg. Hij legde contacten met de middenstanders, ging van start met het initiatief Torhout Handelt, verstuurde verzorgde nieuwsbrieven met tips en weetjes, lanceerde het project Santeboetiek met drie pop-upzaken in het Kasteel Ravenhof en noem maar op.

“We verliezen een waardevolle kracht, maar begrijpen dat hij zijn nieuwe job in het Ieperse bedrijfsleven niet wil afslaan”, klinkt burgemeester Audenaert ontgoocheld. “We kunnen hem helaas niet dezelfde financiële voorwaarden bieden. We gaan vanaf nu naarstig op zoek naar een geschikte opvolger. We willen snel weer iemand vinden die als aanspreekpunt voor de winkeliers kan fungeren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.