Tinekesfeesten van start met regenachtige voorstelling Tineke Van Heule-kandidaten en avondmarkt

Veel supporters en feestvierders, maar een matige opkomst voor de avondmarkt. Dat zijn de conclusies na de eerste avond van de Tinekesfeesten. De kandidaten voor de verkiezing hebben zich intussen voorgesteld aan het publiek.

Tinekesfeesten – de optocht en voorstelling van de kandidates. © KDS

De Heulse Tinekesfeesten zijn in volle running. Vrijdagavond, na de kandidatenstoet, stelden de kandidaten zich voor aan het grote publiek. De supporters lieten van zich horen, zij riepen slogans voor en de namen van hun favoriete kandidate. Tot plots… de weergoden Heule trakteerden met een regenvlaag. Natuurlijk hadden de buien hun invloed op de opkomst. Niettegenstaande de goede leiding van coördinator van de markt, Matias Vandenbossche was er zo minder volk dan de vorige editie. Dat was vorig jaar ook al het geval.

De jeugd kon het feesten wel smaken.
De jeugd kon het feesten wel smaken.© CH

Dalend bezoekersaantal

“De avondmarkt evolueert is in dalende lijn. Het is een algemene trend. Er was een groot aanbod aan marktkramers maar er kwam minder volk opdagen”, vertelt Matias. “De standen van het Heulse verenigingsleven daarentegen trokken wel gegadigden.”

Gelukkig reisden de wolken naar andere oorden en bleef het de rest van de avond droog. De jeugd liet het allemaal niet aan het hart komen. De Friday Beats in de grote tent was de place to be: talrijke dj’s wisten de jongeren in een uitverkochte tent te enthousiasmeren. Tot laat in de nacht was boenke boenke de baas. De 1000 van De Griffioen toverde de loods van Muster om tot een knap aangeklede muziektempel. De feestvierders, kandidaten en de kleurrijke massa aan supporters sieren vanaf nu, een weekend lang, het centrum van Heule.

(CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.