Strubbelingen over uitbreiding van kampplaats in Haringe

Redactie KW

Er heerst onenigheid onder de bevolking van Haringe over de uitbreiding van de kampplaats achter de vroegere school. Kultuurgemeenschap Haringe wil er bijbouwen en het geheel onderbrengen in één complex, terwijl buurtbewoners al jaren klagen over de (geluids)overlast die kinderen op de kampplaats veroorzaken en voor nóg meer ellende vrezen. “Met die investering willen we net de wensen van de dorpsbewoners tegemoetkomen”, zegt voorzitter van de Kultuurgemeenschap Paul Recour.

De kampplaats wordt enorm druk bezocht en is tijdens zowat alle vakanties volgeboekt. Daarmee verdient Kultuurgemeenschap Haringe goed zijn brood, en met dat geld fincanciert de vereniging onder meer het toneel, het dorpsfeest, de kerstversiering, piano- en orgelconcerten en nocturnes. Het probleem zit hem volgens het Bewonersplatform in de geluidsoverlast die de aanwezige kinderen drie keer per dag produceren tijdens hun tocht van de school naar de eetzaal. “Ze halen kattenkwaad uit zoals belletje trekken, maar zitten soms ook in onze tuinen. ‘s Avonds blijven ze hangen in het dorp en zorgen ze voor allerlei narigheid”, zegt een van de buren.

Geluiddicht gebouw

“Het plan is om alles te centraliseren in één gebouw zodat we meer controle krijgen over de jongeren. Het complex zou geluiddicht worden gemaakt en keuken en refter komen naast elkaar. Zo hoeven de kinderen niet telkens te verhuizen naar de eetzaal. Voorlopig biedt het gebouw plaats aan 72 jongeren en buiten kunnen er nog 30 overnachten in tenten, maar de capaciteit wordt zeker niet uitgebreid. Als de kampplaats volledig is afgesloten, kunnen we misschien ook een avondklok garanderen.”, verzekert Paul Recour. Of de verbouwingen effectief zullen plaatsvinden, valt te bezien. Nog tot 26 april loopt een openbaar onderzoek en kunnen zij die dat willen een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur.

(AH/MV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.