Somalische piraat krijgt negen jaar cel voor kaping Pompei

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een Somalische piraat tot negen jaar cel veroordeeld. Hij kreeg de straf voor zijn aandeel bij de kaping van de Belgische steenstorter Pompei in april 2009.

Tijdens het proces had zijn raadsman aangevoerd dat zijn cliënt tijdens de kaping nog minderjarig was. Dat werd echter tegengesproken door een getuige. Die verklaarde dat de piraat in 1996 al 14 jaar oud was. Een botscan toonde aan dat hij deze zomer al zeker ouder dan 19 was.

De Somaliër bleef zijn betrokkenheid ontkennen en beweerde dat hij gewoon aan het vissen was toen hij voor de kust van de Seychellen in de boeien werd geslagen. De rechter achtte de schuld van de Somalische piraat bewezen. Voor zijn aandeel bij de kaping van de bemanning van de Pompei, waarbij ook twee West-Vlamingen betrokken waren, kreeg hij een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd. Het openbaar ministerie had de maximumstraf van tien jaar geëist. Eerder al kreeg aan andere piraat eenzelfde straf voor dezelfde feiten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.