Zwevegemsestraat in Kortrijk wordt fietsstraat tijdens sloopwerken

Schepen Wout Maddens begon onder toezicht van Tattoo Eddy meteen met de sloop. © LOO
Axel Vandenheede

In de Zwevegemsestraat is de sloop van een aantal gebouwen gestart. Onder meer de voorkant van de Cine Palace gaat tegen de vlakte.

De achterliggende zaal van de voormalige bioscoop zal worden ingenomen door de hiphopacademie. Ook de zaal Riley blijft bestaan: de oogkliniek van Marnix Claeys, gevestigd op de Veemarkt, zal die inpalmen.

Sloopopvolgingsplan

In totaal sloopt Vacomet 88 meter aan gevels. Omdat het om zo’n groot project gaat, werd een sloopopvolgingsplan opgemaakt. “De afvoer van alle materialen zal gebeuren via Palacehof en verder via de Slachthuisstraat en Pluimstraat”, aldus schepen Wout Maddens van Wonen en Bouwen (Open VLD).

Zwevegemsestraat in Kortrijk wordt fietsstraat tijdens sloopwerken

Tijdens de sloopwerken zal het fiets- en voetpad langs die kant ook afgesloten worden. “De fietsers zullen daardoor op de weg moeten rijden. In de praktijk zal er in de Zwevegemsestraat een fietsstraat worden ingevoerd: wagens zullen fietsers niet kunnen inhalen”, aldus nog Wout Maddens.

Kinderdagverblijf

In de plaats van de huidige gebouwen komen veel nieuwe panden. Het bouwproject is opgedeeld in drie projectgebieden. Cine Palace bestaat uit een nieuw handelspand voor Tattoo Eddy (is tijdelijk verhuisd naar de Sint-Jansstraat), enkele woningen, een spelotheek, kantoren en een onderkomen voor de hiphopacademie.

Zwevegemsestraat in Kortrijk wordt fietsstraat tijdens sloopwerken

“Bij het projectgebied Mercurius is de vzw Effect een belangrijke speler. Die bouw een kinderdagverblijf met 54 plaatsen. Verder zijn er ook enkele eengezinswoningen voorzien.”

Negen miljoen euro

Het derde projectgebied is Palace Hof of een buurttuin voor de omwonenden tussen de Slachthuisstraat en de Zwevegemsestraat.

Het project kost in totaal 9 miljoen euro. In het voorjaar van 2021 moet alles klaar zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.