Zwevegemse asielhond Bassie pakt titel na titel

Een fiere Bassie met een even trotse eigenaar Gilbert Demets. (Foto RRZ)
Redactie KW

Op het jongste Belgisch kampioenschap gehoorzaamheid voor honden behaalde Gilbert Demets zijn zevende nationale titel. Daarmee zorgde hij met asielhond Bassie voor een uniek gegeven omdat hij met hem zowel al de nationale titel binnenhaalde in de categorie beginners, gevorderden en nu in ereklasse.

“Ik ben al ruim 45 jaar actief binnen de hondensport en ben tevens ook voorzitter van hondenclub Wilskracht in Heestert. Onze club telt nu al 200 leden en dit is vooral te danken aan de goede oefenaccommodatie en de nodige begeleiding vanuit de club aan de eigenaars om hun honden op te leiden”, opent Gilbert. “Naast mezelf namen overigens nog vier andere clubleden deel aan dit BK. Mijn zoon Gregory behaalde zilver in de ereklasse terwijl Kurt Schiettecatte zilver in de wacht sleepte en Jonathan Loquet brons won bij de beginners. Daarnaast nemen ook nog veel andere leden deel aan wedstrijden. Maandelijks organiseren wij intern ook een wedstrijd zodat de leden hun vorderingen goed kunnen opvolgen. Ondanks de werken voor een nieuwe school is er een goede samenwerking met de gemeente. Recent werd nog een van de twee speelterreinen verlegd om de hinder voor de buren tot een minimum te beperken. Het is dan ook tijdens de trainingsdagen een drukte van jewelste op onze twee oefenvelden.”

Stevig palmares

“In mijn loopbaan heb ik al een zevental speelhonden opgeleid en er de nodige successen mee behaald. Maar Bassie is wel een speciale hond, toen mijn vorige hond al een respectabele leeftijd had bereikt, keek ik al uit naar een opvolger. Toen in aan het dierenasiel personen zag wandelen met een bordercollie wekte dit mijn belangstelling en nam ik contact op met het asiel om deze te adopteren. Bassie is inmiddels al 5 jaar en telkens beleef ik nog unieke ervaringen met hem zowel op wedstrijden als thuis. In zijn hele loopbaan behaalde hij al 50 overwinningen. Dit seizoen werkten we 20 wedstrijden af over heel België waarvan 15 keer in de eerste drie, met 8 overwinningen. Door de goede resultaten van Bassie trekt de club ook nieuwe leden aan die een asielhond adopteerden zowel grote als kleine rassen. Met mijn ervaring door de jaren heen denk ik wel dat Bassie een uitzonderlijk talent is, gezien de mooie resultaten die ik er al mee behaalde. Regelmatig schenk ik dan ook enig prijzengewin aan het Zwevegems asiel in de vorm van zakken voeding die van een ander merk zijn of deze die Bassie lust. De nieuwe titel leverde mij in totaal een prijzenpakket op van 150 euro en een prachtige trofee.”

(Rudy Roobroeck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier