Zwembad Lagaeplein sluit vanaf maandag tot eind van het jaar

© CH
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Het zwembad van Heule blijft het zorgenkind van de stad Kortrijk en uitbater Lago. Al meerdere malen moest het zwembad dicht door technische problemen. Recent werd vastgesteld dat de verflaag van de zwembadkuipen in Heule begint los te komen. De kosten van de herstellingswerken worden geraamd op 62.000 euro.

Niettegenstaande de goede zorgen van Lago en de stad blijft het een probleemzwembad. Tijdens de voorbije zomer werden de zwemkuipen opnieuw geschilderd. Na onderzoek blijkt dat het niet de nieuwe verflaag is die voor problemen zorgt, maar wel de onderliggende verflagen.

Nieuwe warmteregelaar

Dat komt door de spanningsverschillen die er zijn tussen de verschillende lagen. De nieuwe laag is elastisch, terwijl de oude lagen star zijn van aard. Dat blijkt nu problematisch te zijn. Tijdens de herstellingswerken worden álle verflagen verwijderd en vervangen door een nieuwe verflaag.

Tijdens de renovatiewerken wordt er meteen ook een nieuwe warmtewisselaar geplaatst die ervoor zorgt dat het zwemwater aangenaam warm zal aanvoelen bij heropening.

Andere vestigingen

Iedereen kan terecht in Lago Kortrijk Weide of Lago Club Zwevegem Fitpunt. Beide zwembaden zijn dagelijks geopend met ruime openingsuren. Houders van een beurtenkaart voor Lago Kortrijk Lagaeplein kunnen daarmee in beide sportbaden komen zwemmen.

Er wordt gezocht naar oplossingen voor scholen en sportclubs om de zwemlessen en de uren van zwemsportclubs op de andere zwemlocaties in te passen.

Na de jaarwisseling weer open

De werken starten op maandag 25 oktober en nemen twee maanden in beslag. “Ondanks het feit dat de waterkwaliteit geen negatieve gevolgen van het afschilferen van de verf ondervindt, beslisten we met het stadsbestuur en uitbater Lago om de vernieuwingswerken aan de kuipen onmiddellijk op te starten. De werken moeten vroeg of laat toch uitgevoerd worden”, vertelt de toekomstige schepen van Sport, Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Het zwembad opent na de jaarwisseling opnieuw zijn deuren in al zijn glorie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.