Zware gitaren steunen Kom op tegen Kanker

Ann Devos en Didier Declercq met medewerkers organiseren 'Devils Rock for an Angel'. (Foto EG)
Redactie KW

Ann Devos en Didier Declercq en medewerkers organiseren een metalfestival om geld in te zamelen voor een team dat deelneemt aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker.

Met het metalfestival brengt Ann Devos een muzikaal eerbetoon aan haar nichtje Celeste Devos. Het meisje overleed in 2012 op 16-jarige leeftijd aan kanker. Haar dood inspireerde vrienden om acties te organiseren ten voordele van Kom op Tegen Kanker. “In 2013 namen enkele makkers voor het eerst deel aan de 1.000 kilometer voor Kom op Tegen Kanker. Ze konden de ouders van Celeste overtuigen om ook deel te nemen aan de vierdaagse fietstocht. Deelnemen aan de 1.000 kilometer kan enkel als je per team 5.000 euro inzamelt voor Kom op Tegen Kanker”, vertelt Ann Devos.

Villa Rozerood

“Sven en Cindy organiseren elk jaar een eetfestijn, maar wij willen hen elk jaar ook helpen”, zegt Ann Devos, zus van Sven. Zij doet dit samen met haar vriend Didier Declercq uit Vlamertinge. “Mijn broer Sven en schoonzus Cindy verloren in 2012 hun dochter Celeste aan deze vreselijke ziekte, ze was net 16 jaar geworden”, verduidelijkt Ann Devos. “Om dit te verwerken en ook om eens goed af te zien, fietsten hij, zijn vrouw Cindy en enkele vrienden mee met de 1.000 km voor ‘Kom op tegen Kanker’. Daarvoor moeten zij 5.000 euro zien inzamelen en daarvoor willen wij ons steentje bijdragen. De rest van de opbrengst schenken we aan een ander goed doel dat ons nauw aan het hart ligt: Villa Rozerood, een respijthuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, die samen met hun ouders, broers en zussen nog een mooie relaxe vakantie mogen meemaken.”

Saving Goodbye

“We hebben nu ook een derde goed doel: Saying Goodbye. Deze vereniging zet zich in voor kinderen, jongeren en volwassenen die geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Wij organiseren Devils rock for an Angel,
a tribute to Celeste om de opbrengst aan deze drie goede doelen te kunnen schenken. Metalliefhebbers zien er wel ruig uit, maar ze hebben een hart van peperkoek. We krijgen overal positieve reacties, we hopen dat er zoveel mogelijk mensen op afkomen”, besluit Ann Devos. (EG)

Devils Rock for an Angel vindt plaats op zaterdag 29 september in OC In ‘t Riet. Info:

www.devilsrockforanangel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier