ZVC Campro-Goetry wel kampioen, maar past voor de nationale reeksen

Deze kampioenenploeg kwam vorige vrijdag in actie in Varsenare: Sam Van Thomme, Jari Durand, Aaron Pottier, Felix Depuydt, Maxime Brunin en Joren Durand. © ACR
Redactie KW

In het zaalvoetbal is ZVC Campro-Goetry kampioen in eerste provinciale. De ploeg ziet echter af van een promotie naar het nationale zaalvoetbal.

De broers Joren en Jari Durand en Jordy Tommelein zijn de voortrekkers van de zaalvoetbalploeg uit Gistel die twee jaar geleden de Beker van West-Vlaanderen van de Vlaamse Zaalvoetbalbond won. Dat was toen ten koste van de Plakkers uit Varsenare, waar Campro-Goetry vrijdag als nieuwe kampioen in eerste provinciale te gast was.

“We kennen elkaar eigenlijk al vrij lang, van toen we samen speelden bij SK Snaaskerke en tevoren gingen voetballen op het Sparrepleintje”, vertelt aanvoerder Joren Durand. “De connectie zit er wel in, we kunnen aardig tegen een bal trappen en we gaan voor elkaar door het vuur. In zaal voetbalden we destijds in Gistel bij ZVC Sportkaffee waaruit later ZVC Campro ontstond.”

Sam Lietaert, vader van Cercle-speler Jonas, kwam als gewezen voorzitter van de jeugd van KV Oostende destijds in contact met de spelers van Sportkaffee. Hij werd voorzitter en hoofdsponsor van ZVC Campro-Goetry. “Toen we Sam leerden kennen, zijn we met Campro-Goetry in derde provinciale begonnen. We werden meteen kampioen. In tweede provinciale maakten we de promotie mee en nu in eerste zijn we opnieuw kampioen”, aldus Joren.

Beschikbaarheid

Promoveren naar de laagste nationale afdeling in het zaalvoetbal zien ze bij Campro-Goetry echter niet zitten.

“We zijn een groep vrienden. Niet iedereen kan zich op vrijdag- of maandagavond vrijmaken. In derde nationale moet je als ploeg zeker voltallig staan en dan moeten we nog de medewerking krijgen van onze clubs in het veldvoetbal. Dat lijkt ons moeilijk, vandaar onze keuze om in eerste provinciale te blijven. Het blijft een leuke reeks, met heel wat teams die aan elkaar gewaagd zijn, en het niveau is er goed.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier