Zulte annuleert alle buitenschoolse activiteiten en kampen tijdens verlengde herfstvakantie

De gemeente Zulte vindt het niet verantwoord om nu grote groepen kinderen samen te brengen op buitenschoolse activiteiten. Foto ter illustratie. © belga
Dries Bernaert

Het gemeentebestuur van Zulte besliste gisteren na overleg met de gemeentelijke veiligheidscel om alle buitenschoolse activiteiten zoals kampen, opvang en grabbelpas tijdens de herfstvakantie te annuleren. Er komt enkel een noodopvang.

De besmettingscijfers in Zulte blijven uitermate slecht evolueren. Afgelopen weekend nog werden ruim 60 nieuwe besmettingen op twee dagen tijd genoteerd. Het is duidelijk dat geduld zal nodig zijn om de curve te keren en dat intussen alle niet-noodzakelijke contacten een halt moeten toegeroepen worden.Ook de Vlaamse beslissing om de herfstvakantie uit te breiden tot 11 november speelt daarop in”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Om het virus onder controle te krijgen, moet er een langere pauzeperiode zijn waarin we de sociale contacten tot een minimum beperken, ook die tussen kinderen onderling. Het zou niet verantwoord zijn om in die periode grote groepen kinderen samen te brengen op buitenschoolse activiteiten.”

Vervelende boodschap

De gemeentelijke veiligheidscel besliste gisteren om alle buitenschoolse activiteiten verplicht te annuleren. Hiertoe behoren ook de vele opvanginitiatieven (Grabbelpas, alle kampen, buitenschoolse kinderopvang…) voor kinderen tijdens de herfstvakantie van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november. “Een moeilijke beslissing, maar écht noodzakelijk om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken”, zegt de burgervader. “We begrijpen dat dit een heel vervelende boodschap is.”

Wel noodopvang

Het gemeentebestuur koos er bewust voor om snel duidelijkheid te scheppen en deze beslissing gisteren al te nemen. Zo konden gisteravond alle ouders al persoonlijk geïnformeerd worden. Ouders worden gevraagd om waar mogelijk zelf in te staan voor de opvang van hun kind(eren) of op zoek te gaan naar een alternatief binnen hun bubbel. De gemeente voorziet een noodopvang voor uitzonderlijke gevallen.

“We begrijpen dat deze maatregel extra inspanningen eist. We beleven een moeilijke periode die we alleen samen zullen doorkomen. Beperk uw contacten tot het strikt noodzakelijke, houd afstand, was uw handen en draag een mondmasker”, sluit de burgemeester af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten