Zorghotel op domein Polderwind in Zuienkerke nadert afwerking

In Zuienkerke opent het eerste zorghotel van het Rode Kruis-Vlaanderen binnenkort zijn deuren. © WK
Redactie KW

Het werd uiteindelijk een jaar later dan gepland, maar in Zuienkerke opent het eerste zorghotel van het Rode Kruis-Vlaanderen binnenkort zijn deuren.

Het hotel biedt plaats aan 92 gasten en beschikt onder meer over een welness- en fitnessruimte, een eigen beauty- en kapsalon. Ook op het omliggende domein zal er voor de gasten heel wat te beleven vallen: petanque, waterfietsen, hengelen,… Die faciliteiten zijn enkel voor de gasten, maar het domein wordt wel opengesteld voor wandelaars van buitenaf en zal via een nieuwe lus ook aansluiten op het fietsnetwerk Brugse Ommeland van de provincie.

Voor die ontsluiting met wandel- en fietspaden kreeg het Rode Kruis 53.000 euro subsidies. De officiële opening van het zorghotel, op vrijdag 25 mei in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, wordt voorafgegaan door een ‘doe-dag’. “Die dag stellen we de mogelijkheden van het zorghotel voor aan onze doelgroep: bewoners van zorginstellingen en woonzorgcentra”, zegt woordvoerder An Luyten van Rode Kruis-Vlaanderen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier