Zondag gaat Ronde van Lara officieel van start: “Met dank aan de gemeenten die hun medewerking verlenen!”

De initiatiefnemers van de Ronde van Lara dragen de kleur roze die onlosmakelijk verbonden is met het ballonnenmeisje uit Nokere. © GV

Komende zondag 22 september wordt in hartje Nokere de permanente fietsroute Ronde van Lara officieel geopend. De schilderachtige route loopt door Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Maarkedal en Oudenaarde. “We hebben ons met de familie erbij neergelegd dat de gemeente Kluisbergen weigert de route op haar grondgebied te laten passeren” stelt Pieter Demeulemeester, de vader van de vorig jaar overleden driejarige Lara.

De bewegwijzerde fietsroute Ronde van Lara wil kinderen met kanker een hart onder de riem steken. Lara was nog maar 1,5 jaar oud toen zij de diagnose kreeg van een zeldzame vorm van leukemie. Ze vocht moedig meer dan een jaar lang tegen de ziekte, waarbij hoop en tegenslag elkaar afwisselden. Ondanks haar ongelooflijke doorzettingsvermogen en de onvoorwaardelijke steun van haar familie, overleed zij op 1 juni 2023.

Kinderkankerfonds

Lara’s verhaal raakte velen, en tijdens de Ronde van Vlaanderen 2022 werd haar strijd op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht. Het parcours werd versierd met duizenden roze ballonnen, en vele profwielrenners spraken Lara moed toe. Dit gebaar toonde hoe diep haar verhaal weerklank vond in de harten van velen.

Met deze fietsroute wordt niet alleen Lara’s moed en de liefde van haar familie geëerd, maar ook aandacht gevraagd voor het belangrijke werk van vzw Kinderkankerfonds dat Lara en haar familie door dik en dun heeft gesteund. “Door deel te nemen, toon je je solidariteit met de kinderen en families die vandaag de dag vechten tegen kanker, en help je de zichtbaarheid van vzw Kinderkankerfonds te vergroten”, stelt de familie van Lara. “Fiets met ons mee en laat zien dat Lara’s strijd en de inzet van vzw Kinderkankerfonds niet vergeten worden.”

Gedenkplaat

De fietser kan kiezen tussen een recreatieve lus van 45 kilometer die beperkt is in hoogtemeter of een sportieve route van 65 kilometer met daarin zes hellingen opgenomen. Samen met ex-wielrenner Sep Vanmarcke werd de route uitgetekend. Het vertrekpunt van de ‘Ronde van Lara’ is aan de kerk in Nokere waar een gedenkplaat staat ter nagedachtenis aan haar. Deze fietsroute loopt door de prachtige regio aan de voet van de Vlaamse Ardennen, de geboortestreek van Lara en haar ouders. Je kan de route herkennen aan de roze fietsborden.

Het parcours doorkruist de gemeenten Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde en Maarkedal. De familie, het Kinderkankerfonds en alle partners zijn deze gemeenten zeer dankbaar voor hun steun en medewerking bij het tot stand komen van deze tocht.

Op de website www.rondevanlara.be kan je terecht voor meer informatie over de route en hoe je de vzw Kinderkankerfonds kan steunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier