Zeebrugse scheepvaartvereniging heeft met Stefaan Hoppe een nieuwe voorzitter

Stefaan Hoppe, de nieuwe voorzitter van de Zeebrugse Scheepsvaartvereniging. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

Stefaan Hoppe de nieuwe voorzitter van de Scheepvaartvereniging voor de havens van Brugge en Zeebrugge (SVBZ). Hij nam de fakkel over van uittredend voorzitter Raymond Troch.

Raymond Troch blijft wel nog actief blijft in de raad van bestuur. Op die manier is het mogelijk om een vlotte overdracht te realiseren. Stijn Devolder, algemeen directeur bij A.M.E. neemt de functie van ondervoorzitter SVBZ op zich.

Familiebedrijf

Stefaan Hoppe is zaakvoerder van het familiebedrijf Hoppe Maritime Group, dat gevestigd is in Zeebrugge. Deze groep bestaat uit drie ondernemingen, waaronder de scheepsagentuur ‘Hoppe Ship Agencies’. Ze biedt maritieme en logistieke diensten aan in verschillende takken van de scheepsindustrie aan de Belgische Kust. De scheepsagentuur is gespecialiseerd in gas, olie en offshore activiteiten.

Het waterklerk-gebeuren werd Stefaan Hoppe met de paplepel ingegeven. Vader Willy Hoppe, was jarenlang actief als Algemeen Directeur bij Zeebrugge Shipping & Bunkering en tevens ook voorzitter van de Scheepvaartvereniging in de jaren 90. Van kinds af aan ging Stefaan Hoppe mee met zijn vader aan boord van schepen. De passie bleef en resulteerde in een bewuste studiekeuze voor Logistiek Management aan de Hogeschool West-Vlaanderen, waar hij in 1997 afstuurde.

Continuïteit

Na een periode bij Ziegler, Cobelfret, Wallenius Wilhelmsen & Zeebrugge Shipping and Bunkering, koos Hoppe het pad als zelfstandige en richtte Hoppe Ship Agencies op in 2004. Het nieuwe duo Hoppe & Devolder wil naar eigen zeggen de continuïteit binnen SVBZ garanderen.

“Met altijd hetzelfde doel voor ogen. De verdediging van de Belgische maritieme belangen in het algemeen en van de havens van Brugge en Zeebrugge in het bijzonder. Daarnaast behartigen we de beroepsbelangen van onze leden en van de door hen vertegenwoordigde rederijen. Er heerst een positieve flow in Zeebrugge, doch dienen we waakzaam te zijn dat de volledige keten mee evolueert”, aldus kersvers voorzitter Stefaan Hoppe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.