Zebrapad in de Hondstraat in Poperinge is verplaatst

Gemeenteraadslid Bram Meeuw (Open VLD) bij het vernieuwde zebrapad in de Hondstraat.© MDP
Gemeenteraadslid Bram Meeuw (Open VLD) bij het vernieuwde zebrapad in de Hondstraat.© MDP
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens de Poperingse gemeenteraad van 30 mei 2016 werd door het CD&V-Samen-bestuur beslist om de voorrangsregeling op het Burgemeester Bertenplein aan het kruispunt met de Hondstraat aan te passen. Een gevolg hiervan was ook de gewijzigde ligging van de bijhorende zebrapaden.

Na het ontvangen van verschillende klachten van inwoners stelde raadslid Johan Lefever (Open VLD) in de gemeenteraad van november 2016 al de vraag aan toenmalig schepen van Mobiliteit Pieter Marchand (CD&V) of er geen mogelijkheid was om het zebrapad in de Hondstraat te verplaatsen. Die stelde toen dat het onmogelijk was om het zebrapad te verleggen, zowel dichter als verder van het Burgemeester Bertenplein plaatsen, kon niet.

Een uitleg die ook voormalig schepen Marjan Chapelle (Samen) gaf, toen de vraag opnieuw gesteld werd door de Open VLD-fractie in het begin van deze legislatuur. Deze week werd het zebrapad toch aangepakt en verplaatst.

Onveilig

“Samen met de Poperingenaar stelt onze fractie vast dat het herhaaldelijke aandringen toch heeft geloond! Velen vonden het onveilig om op dit punt over te steken”, zegt Bram Meeuw, leider van de Open VLD-fractie. “De locatie werd ook opgenomen in de inventarisatie van knelpunten op schoolroutes door Vlaams minister van mobiliteit Peeters (Open VLD) en werd gunstig geadviseerd. We zijn zeer tevreden dat deze gevaarlijke situatie opgelost is, maar vinden het jammer dat over deze belangrijke wijziging niet meer werd gecommuniceerd door het stadsbestuur”, besluit Bram Meeuw. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.