Zaal Park ter Walle en Porseleinhallen naar voor geschoven als vaccinantiecentra

De burgemeesters van Menen, Wervik en Wevelgem schuiven Zaal Park Ter Walle in Menen en de Porseleinhallen in Wevelgem naar voren als mogelijke vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone regio Menen. Het is nog afwachten of de Vlaamse regering zich kan vinden in dit voorstel.

De zaal
De zaal “Park Ter Walle” (Foto WO)©wilfried Ossieur

De eerstelijnszone Regio Menen omvat Wervik, Menen, Wevelgem en alle bijhorende deelgemeenten, samen goed voor zo’n 80.000 inwoners. In die zone komt er zeker één vaccinatiecentrum. Burgemeesters Youro Casier van Wervik, Eddy Lust van Menen en Jan Seynhaeve van Wevelgem zaten samen met de algemeen directeurs en noodplanningsambtenaren en dat overleg leverde twee mogelijke locaties op. Omdat Menen centraal gelegen is, is het nagenoeg zeker dat er een vaccinatiecentrum zal komen in Park Ter Walle. Indien de Vlaamse regering haar fiat geeft voor een extra vaccinatiecentrum, dan zal er ook in de Porseleinhallen gevaccineerd worden.

Vier vaccinatielijnen

“In Park Ter Walle beschikken we over een nieuwe en ruime zaal” motiveert burgemeester Eddy Lust de keuze voor de zaal in de J. en M. Sabbestraat. “Er zijn voldoende lokalen aanwezig voor dokters, apotheker en medisch personeel, er zijn douches… Ook naar mobiliteit toe zitten we hier goed. Er is parking voor 50 auto’s en minder mobiele mensen kunnen vlak voor de deur afgezet of opgehaald worden. Tenslotte is er op 300 meter afstand een bushalte in de Kortrijkstraat ter hoogte van de Zwemkomstraat.”

Burgemeester Lust schat dat de zaal op veertien dagen tijd operationeel gemaakt kan worden. “Zodra we groen licht krijgen van de Vlaamse regering, starten we met de voorbereidingen. We gaan uit van vier vaccinatielijnen. Zo hopen we 350 personen per uur te vaccineren. A rato van 2000 mensen per dag kan de klus in dertig dagen geklaard zijn, er van uitgaande dat zo’n 60.000 mensen zich aanmelden om zich te laten vaccineren. Maar alles zal natuurlijk afhangen van de snelheid waarmee de vaccins ter beschikking komen”, aldus de burgemeester.

(Carlos Berghman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.