Yves Loosveld van fanfare Sint-Cecilia is derde Deerlijkse Deureduwer

Yves Loosveld (met naast hem zijn echtgenote Caroline Devos) werd verkozen tot de derde Deerlijkse Deureduwer. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Yves Loosveld van de jubilerende koninklijke fanfare Sint-Cecilia is de laureaat van de derde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond Vlaanderen feest aan het Gaverkasteel.

De Deureduwer is een onderscheiding van de culturele vereniging Ic Dien voor een Deerlijknaar, vereniging, instelling of onderneming die het afgelopen jaar een bijzondere verdienste had op Vlaams cultureel, maatschappelijk of economisch gebied en die daarbij blijk gaf van heel wat doorzettingsvermogen en veerkracht. Voor de award, die in 2021 in de wacht werd gesleept door de zwaar beproefde familie Vandebuerie-Six en vorig jaar door de inmiddels overleden eventorganisator Ignace Crombé, had Ic Dien zeven kandidaten geselecteerd.

Behalve Yves Loosveld waren dat het bedrijf Deknudt Frames, auteur Johan Deseyn, ‘Krak’ Juan Herrero, Alain Himpe (kerstcorrida), Patrick Ravelingien en Marc Vergote. Elke bezoeker van ‘Het zomert aan ’t Gaverkasteel’ kon één stem uitbrengen. De opkomst was groot want de organisatoren moesten bijna 300 stemformulieren uitdelen. Het was voorzitter van Ic Dien Deerlijk Dirk Demeurie die de uitslag mocht bekend maken en de award, een kunstwerk van Betty Bossuyt, mocht overhandigen aan een heel geëmotioneerde Yves Loosveldt.

Yves Loosveld werd voorgedragen door de koninklijke fanfare Sint-Cecilia. De muziekmaatschappij is dit jaar 100 jaar jong en viert dat eeuwfeest in 2023 met allerlei evenementen. Yves is al vele jaren een van de stuwende krachten achter de fanfare. Hij is sinds 1988 actief als lid en muzikant. Hij heeft ook enorme verdiensten als bestuurslid, schatbewaarder en ondervoorzitter. Hij is eveneens voorzitter van het verbroederingscomité Deerlijk-Neunkirchen am Brand en al vele jaren ondervoorzitter van de culturele raad van Deerlijk. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier