Wzc Het Laar brengt de markt naar de parking

Directeur Wim Velghe en ergotherapeuten Annelore Vantieghem en Inne Mabbe. © NS
Redactie KW

Op vrijdagnamiddag 17 september komen enkele marktkramers naar de parking aan woon-zorgcentrum Het Laar. De ‘Goed-bus’ van de thuiszorgwinkel zal ook aanwezig zijn.

“Na de coronapandemie worden activiteiten opnieuw opgestart en binnen ons woon-zorgcentrum kozen wij voor een vertrouwde buitenactiviteit voor al onze bewoners”, vertelt algemeen directeur Wim Velghe. “Velen van hen gingen wekelijks naar de markt om iets aan te kopen. Een marktbezoek is dan ook een sociaal gebeuren. Diverse winkels en dienstverleningen vallen weg binnen onze gemeente en het marktgebeuren kan een alternatief bieden. We verwachten tal van marktkramers die hun producten te koop zullen aanbieden, zoals dameskleding, ondergoed en slaapkledij, schoenen en pantoffels, kaas en zuivel, snoep en zoetigheden en pannenkoeken.”

Goed-bus met hulpmiddelen

“De markt is open van 14 tot 17 uur. Er is ruime parkeermogelijkheid in de Tramstraat en op de parking van cultureel centrum De Wissel. Via de voetgangersdoorsteek bereik je onmiddellijk de parking van het woonzorgcentrum. Vanaf 15.30 uur is er parkeermogelijkheid aan kleuterschool De Vlieger. Nieuw bij deze editie is de Goed-bus van de thuiszorgwinkel met allerhande hulpmiddelen voor de thuissituatie. De bezoekers kunnen er kennismaken met loophulpen, comfortschoenen als valpreventie, allerhande hulpmiddelen voor dagelijks gebruik in de woonkamer, keuken en badkamer… Als woon-zorgcentrum willen wij de mensen hierin graag ondersteunen.”

De Goed-bus past bij het bussen-project van het woon-zorgcentrum. Maandelijks stelt men een thema in de kijker. “Dit jaar staan er drie bussen ingepland onder het bussen-project die langskomen en dit telkens van 14 tot 17 uur. Op donderdag 21 oktober komt de Gehoor-bus langs en op donderdag 18 november komt dan ook de Optiek-bus langs.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier