World Choir Games komen naar alle Roeselaarse woonzorgcentra

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De World Choir Games, ook wel de Olympische Spelen voor zangkoren genoemd, gaat dit jaar voor de elfde keer door.

De Spelen brengen jaarlijks online én offline duizenden mensen bij elkaar en op 4 november doen ze dat ook in Roeselare. Zo slaan alle Roeselaarse Woonzorgcentra de handen in elkaar voor een heuse uitzending van de Spelen.

“De Roeselaarse Woonzorgcentra; Vincenthove, Sint Henricus, De Hovenier, De Zilverberg, Westerlinde, De Waterdam, Ter Berken én PVT Valckeburg werkten in de Covid-periode al goed samen. Na een periode van sociale isolatie en lockdowns stellen de woonzorgcentra hun deuren opnieuw wijd open voor iedereen. Zo zetten ze in de toekomst in op een aantal open tuinen en meer buurtvervlechting aan de hand van onder andere een reeks concerten waar ook alle buurtbewoners voor worden uitgenodigd”, aldus schepen Bart Wenes.

Op donderdag 4 november nodigen de woonzorgcentra de World Choir Games én de buurt uit. Om 14.30 uur wordt de openingsceremonie van de World Choir Games uitgezonden. Dit cultureel ontmoetingsmoment, op hetzelfde moment maar op verschillende locaties, toont de verbondenheid tussen alle zorgcentra. De openingsceremonie brengt verschillende internationale ‘hits’ van Vlaamse bodem. Een feestelijke namiddag verzekerd!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier