Wordt Gunter Lamoot West-Vlaams ambassadeur? (*)

Redactie KW

Jouw Krant van West-Vlaanderen pakt alweer uit met een nieuw initiatief. In samenwerking met Radio 2, WTV/Focus en het provinciebestuur verkiezen we straks de allereerste West-Vlaamse ambassadeur.

Dat is iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette én terzelfder tijd West-Vlaanderen ademt en uitdraagt. Een man/vrouw die ons als West-Vlaming vertegenwoordigt. Iemand die trots is op die West-Vlaamse roots én op wie wij trots zijn. Kortom, iemand die westvlaandert met hart en ziel.

https://www.youtube.com/watch?v=zoxKrI880bY

Als lezer van de Krant van West-Vlaanderen kan jij die ambassadeur mee verkiezen. Kies jouw 5 favorieten uit deze lijst van 25 genomineerden en stem hen zo mee naar de finale. De bekendmaking van deze allereerste West-Vlaamse ambassadeur vindt plaats tijdens een feestelijk slotgala op 28 november in Brugge.

Wie is een uitblinker in zijn of haar vak en aarzelt niet om dat met andere West-Vlamingen te delen?

(*) Nee, Gunter Lamoot wordt het niet, ondanks zijn verwoede poging om bekend volk in te schakelen…

Maar wie wordt het dan wel? Wie is een uitblinker in zijn of haar vak en aarzelt niet om dat met andere West-Vlamingen te delen? Bij ons, in de streek, in de provincie, over het hele land en misschien zelfs tot in het buitenland. Een herkenbare West-Vlaming met uitstraling. Iemand van wie anderen zonder problemen aannemen: ‘Dit is een échte West-Vlaming…’ En die wij met gepaste trots voorop kunnen sturen als de ideale vertegenwoordiger van onze mooie provincie.

Kies jouw 5 favorieten op www.westvlaamsambassadeur.be uit de 25genomineerden en win een iPhone8.

De stemming loopt van vrijdag 19 oktober tot zondag 4 november. Naast jullie top-5 duidt een vakjury nog vijf kandidaten aan. Uit die tien finalisten kiest de jury uiteindelijk de eerste West-Vlaamse ambassadeur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.