Woonzorgzone rond wzc Rozenberg in Oostrozebeke

De hele omgeving van WZC Rozenberg wordt een woonzorgzone, aldus Carine Geldhof. (foto CLY)
De hele omgeving van WZC Rozenberg wordt een woonzorgzone, aldus Carine Geldhof. (foto CLY)
Redactie KW

In het verleden liet OCMW-voorzitter Carine Geldhof al enkele keren weten dat Oostrozebeke een nieuw dagopvangcentrum wou bouwen om aan de vraag te voldoen. Daartoe werd nu een stuk grond aangekocht achter wzc Rozenberg. Daar zou een nieuwe woonzorgzone moeten komen.

Oostrozebeke trekt zich terug uit de samenwerking met Wielsbeke en kiest niet langer voor de bouw van een dagcentrum. In de plaats daarvan kiest de gemeente voor de oprichting van een woonzorgzone met dienstencentrum, verduidelijkt schepen Carine Geldhof.

Aangezien Oostrozebeke in de toekomst de ouderenzorg financieel niet alleen zal kunnen dragen, verzaakt ze aan de bouw in eigen regie van een dagcentrum. Familiehulp zou intussen al een voorafgaande vergunning voor de bouw van een dagopvanghuis op zak hebben. Oostrozebeke wil wel gaan voor de aanleg van een woonzorgzone en de bouw van een nieuw dienstencentrum.

De precieze locatie voor de bouw van een dagopvangcentrum en een dienstencentrum is nog niet bekend. In het nieuw te bouwen dienstencentrum zou plaats zijn voor het organiseren van activiteiten voor senioren en verzorgingsactiviteiten allerhande.

Private partner

Intussen gaat Oostrozebeke nog op zoek naar een private partner voor de realisatie van een woonzorgzone waarin onder andere het nieuw dienstencentrum komt. Ook de bejaardenwoningen naast wzc Rozenberg zouden tot de woonzorgzone behoren.

Door deze nieuwe wending stopt Oostrozebeke de samenwerking met Wielsbeke, ook al omdat Familiezorg een voorafgaande vergunning heeft voor de bouw van een dagopvangcentrum.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier