Wit-Gele Kruis Oostkust steunt Blankenbergse Sint-Vincentiusvereniging

Lily Haelemeersch, Wendy Van Renterghem (afdelingsverantwoordelijke Wit-Gele Kruis Oostkust), Bo Gryson (regioverantwoordelijke Wit-Gele Kruis Oostkust), Eric Bellaert, Mieke Marrannes en Brigitte Monbaliu.©WK1
Lily Haelemeersch, Wendy Van Renterghem (afdelingsverantwoordelijke Wit-Gele Kruis Oostkust), Bo Gryson (regioverantwoordelijke Wit-Gele Kruis Oostkust), Eric Bellaert, Mieke Marrannes en Brigitte Monbaliu.©WK1
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Wit-Gele Kruis afdeling Oostkust schonk vrijdagmorgen een cheque van 1.000 euro aan de Voedselbank van de Sint-Vincentiusvereniging Blankenberge. “Waarom specifiek Blankenberge? De kansarmoede is hier het meest schrijnend”, zegt afdelingsverantwoordelijke Wendy Van Renterghem.

De Sint-Vincentiusvereniging is blij met de centen. “Sinds het begin van de coronacrisis zien we een stijging van vijftien tot twintig procent in het aantal aanvragen voor de voedselpakketten. We voeden nu elke maand 576 monden, en voor 2021 verwacht ik helaas niet direct veel beterschap ”, zegt Brigitte Monbaliu.

Schrijnende situatie

Elke afdeling van het Wit-Gele Kruis in West-Vlaanderen schenkt dit eindejaar een bedrag aan een lokaal goed doel naar keuze. “De helft komt van afgestane bestuurdersvergoedingen, de andere helft werd bijgepast door onze afdeling”, zegt afdelingsverantwoordelijke Wendy Van Renterghem. “Het Wit-Gele Kruis onderneemt geregeld acties om lokale zorg- en welzijnsorganisaties te ondersteunen. “Door corona was dat dit jaar iets moeilijker. Toch vinden we het belangrijk om ook dit jaar enkele goede doelen te steunen. Het was niet alleen voor de zorgsector een zwaar jaar, maar ook voor andere zorg- en welzijnsorganisaties. Aangezien alle beetjes helpen, wilden we vanuit onze organisatie graag steunen om hun werking voor de komende periode mee te helpen garanderen. Samen staan we sterk om onze samenleving iets warmer te maken”, klinkt het. “En waarom specifiek Blankenberge? De kansarmoede is hier het meest schrijnend.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier