Wissel in Damse gemeenteraad: Eddie Baert volgt verhuizende Ann-Sofie Raman op

Ann-Sofie Raman wordt in de Damse gemeenteraad opgevolgd door Eddy Baert. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Zo ongeveer halverwege de legislatuur heeft er een wissel plaats in de CD&V+-fractie in de Damse gemeenteraad. Ann-Sofie Raman verlaat de raad wegens een verhuis naar Wingene en wordt opgevolgd door Eddie Baert uit Moerkerke.

Ann-Sofie Raman (24) uit Moerkerke werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 verkozen als verruimingskandidaat, of ’+’-kandidaat, op de CD&V+ lijst die werd aangevoerd door burgemeester Joachim Coens. Ook gemeenteraadslid Rita Van Laecke en schepen Filip Babylon behoren tot die verruimingsgroep die voornamelijk geënt is op de lokale Open VLD-afdeling.

Ann-Sofie studeerde toen economische wetenschappen en is intussen aan de slag als leerkracht economie. “Als raadslid wil ik vooral focussen op een doeltreffend milieubeleid, en ik wil ook een vertegenwoordiger zijn voor de Damse jeugd”, liet ze optekenen. Ann-Sofie engageerde zich dan ook, samen met onder meer Brita Roelants en Felix Coens, bij Jong CD&V Damme. Maar nu ze Damme inruilt voor Wingene, kan Ann-Sofie Raman niet langer gemeenteraadslid blijven.

Diensthoofd bewaking

Haar plaats wordt op de gemeenteraad van oktober ingenomen door eerste opvolger Eddie Baert (48). Het nieuwe lid van de CD&V+-fractie is afkomstig uit Sint-Niklaas, maar woont intussen zo’n acht jaar met zijn vrouw en dochter in Moerkerke.

“Eddie Baert is diensthoofd bewaking in het penitentiair complex in Brugge. Hij is actief lid van de tennisclub in Sijsele en je kan hem ook vaak al joggend aantreffen langs de Damse groene wegen”, zegt Mieke Dupon, voorzitter van CD&V Damme. “Door het vertrek van Ann-Sofie kan hij inschuiven en zo meewerken aan het realiseren van de projecten van CD&V+ in Damme.”

Toch wat verrast

“Hoewel ik als eerste opvolger natuurlijk wel wist dat de kans erin zat dat ik vroeg of laat in de gemeenteraad zou komen, ben ik toch nog wat verrast”, zegt Eddie Baert. “Dat ik bij de verkiezingen in 2018 als relatieve nieuwkomer in Damme toch behoorlijk goed scoorde en eerste opvolger werd, vond ik op zich al een verrassing.”

“Hoe ik destijds op de lijst ben geraakt? Toen we bij mijn huwelijk in Damme door de burgemeester in de echt werden verbonden, liet ik hem weten dat ik wel interesse had om me op termijn politiek te engageren in mijn nieuwe thuisstad. En Joachim was dat blijkbaar niet vergeten toen de verkiezingen eraan kwamen, want hij zocht me op met de vraag om op de lijst te staan. En nu staan we dus al zo ver (lacht). Als gemeenteraadslid wil ik me vooral toeleggen op dossiers rond veiligheid, mobiliteit en vernieuwing van de dorpskernen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.