Winterrevue ‘The Sound of Movies’ in Antwerpen: overdonderd door talent

Tot en met zondag 14 januari kan je nog gaan kijken naar de derde Winterrevue “The Sound of Movies” in Theater Elckerlyc in Antwerpen in een regie van Stany Crets en met een sterke cast: Herbert Flack, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Shana Pieters (afkomstig van Kuurne) en Laurenz Horelbeke. De première werd een feest voor oog en oor, met een vocaal bijzonder sterk ballet en een schitterende liveband.

Vorig jaar genoten we al van de eerste tot de laatste seconde van de Winterrevue. Wat zou dit jaar brengen? We gingen ernaar toe zonder al te hoge verwachtingen, want ja… Het kan ook eens tegenvallen. Wat we echter zagen, deed ons meer dan eens naar adem happen door vooral de snelheid waarin alles te zien én te horen was op het podium.

Geen seconde zat er een hapering in het geheel, alles vloeide prachtig in elkaar. Van de ene sketch naar een nummer… Wat een topcast én wat een inspanningen deden al die mensen die op het podium stonden. In vijf weken tijd zo’n sterke show in elkaar kunnen stoppen: chapeau.

Winterrevue 'The Sound of Movies' in Antwerpen: overdonderd door talent

Het thema was ‘The Sound of Movies’ en de keuze om de revue voor de eerste keer met een thema te brengen, was een meesterlijke zet. De mix van de nummers zat ook heel goed in elkaar. Het ene moment zaten we te schaterlachen met Dirk Van Vooren, het andere moment luisterden we naar een pakkende interpretatie van Broken Circle Breakdown die heel de zaal stil kreeg.

De rode draad doorheen het verhaal was Herbert Flack, die te horen kreeg dat zijn reputatie nu volledig om zeep is omdat hij meespeelt in een revue. Zijn rol in De brug over de river Kwai wordt een klassieker. Gedragen door iconische films wisselden de decors elkaar razendsnel af. Hoe de artiesten het voor elkaar kregen om backstage ook zo vlug van kostuum te verwisselen, het blijft een raadsel… Een hoogtepunt? Dan sta ik stil bij het nummer Bohemian Rhapsody van Queen, schitterend gezongen door de volledige cast, gesterkt door een visueel hoogstandje. Een topnummer! En het zinken van de Titanic werd op een heel speciale manier gebracht. Nog nooit vertoond, wél tijdens de Winterrevue.

Winterrevue 'The Sound of Movies' in Antwerpen: overdonderd door talent

Besluit: we hebben goed gelachen, we werden ondergedompeld in glamour, overweldigd door de zang maar vooral… overdonderd omdat we niets anders dan talent zagen op het podium. Onze score: 9/10

(PADI)

Winterrevue ‘The Sound of Movies’: tot zondag 14 januari in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85 in Antwerpen. Tickets: 59 (VIP), 39, 35 en 29 euro, inclusief reservatiekosten en exclusief verzendingskosten. Info op www.elckerlyc.be.

Fotomap : Foto’s FODI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.