Wintergloed in Brugge wordt niet verlaat of verlengd

Wintergloed wordt ook in de winter van 2024 vanaf eind november op touw gezet in Brugge. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Het Brugs stadsbestuur ziet een verlating of verlenging van Wintergloed niet zitten. Tijdens de gemeenteraad vroeg raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) om de topevenementen beter te spreiden.

Aanvankelijk opperde Pol Van Den Driessche het idee om Wintergloed pas na De Warmste Week te starten en dan drie weken in januari te laten doorlopen. Maar na gesprekken met hoteliers en horecabazen wijzigde de politicus zijn voorstel.

Vakantie

“Sommige hoteliers willen in januari sluiten, vakantie nemen of klusjes laten uitvoeren. Bijgevolg zou het goed zijn om Wintergloed op hetzelfde tijdstip – eind november – te laten aanvangen maar dit evenement langer te laten doorlopen. Zo spreid je ook de bezoekers en wordt Brugge ook attractief in een dode periode”, aldus Pol Van Den Driessche.

Hij vond steun bij Karin Robert (Groen): “Sommige bewoners van de binnenstad vinden het te druk in december.”

Andere buurt

Burgemeester Dirk De fauw zag dit niet zitten: “We behouden de data van Wintergloed, het samenvallen met De Warmste Week is slechts zeven dagen. Bovendien waken we erover dat Wintergloed niet meer in de buurt van ‘t Zand komt. De wandeling doet andere, rustiger buurten in de binnenstad aan.”

Handelskringen en hoteliers zijn geen voorstander om Wintergloed nog langer te laten duren. Vooral de hoteliers snakken naar vakantie in januari.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier