Winnaar The Voice Christophe en kampioen Knack gehuldigd door stad Roeselare

© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

One voice, one team, one family, one city. Zowel Christophe Verholle, winnaar van The Voice, als kampioen van België volleybal Knack Roeselare zetten de voorbije weken Roeselare extra op de kaart. Het stadsbestuur zette hen maandagavond in ARhus in de bloemetjes. “Eigenlijk vormen jullie een prachtige combinatie. Jullie verbinden mensen in onze stad.”

Roeselare had de voorbije weken heel wat te vieren. Christophe Verholle wist de televisiewedstrijd The Voice te winnen, twee dagen later kroonde volleybalclub Knack zich opnieuw tot kampioen van België. “One voice, one team, one city, one familiy. Jullie brachten vreugde in vele huiskamers. De stem van Vlaanderen en de ploeg van Vlaanderen. Meer dan 66.000 Roeselarenaars zijn trots op jullie”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V). Zowel Christophe als de spelers van Knack werden maandagavond uitgenodigd in ARhus voor een officiële huldiging. “Jullie vormen een prachtige combinatie. Zowel Christophe als Knack verbinden mensen in deze stad.”

Christophe kreeg opnieuw even een micro in de hand. “Voor mij waren de voorbije weken een echte rollercoaster. Ik kreeg de steun van heel veel mensen. Bedankt, bedankt, bedankt. Hopelijk horen jullie nog veel van me”, lachte Christophe. Hij stond op 1 mei al met zijn band Blain op het podium van Volta RSL. “En ook op 21 juli en op Trax zal de stem van Christophe te horen zijn”, verklapte de burgemeester.

Ook Rik Vervisch, voorzitter van Knack Roeselare, kwam aan het woord. “Met Knack werden we kampioen, maar ook onze B- en C-ploeg deden het uitstekend. Volgend seizoen hebben we in de drie hoogste afdelingen van de volleybalsport in België een ploeg. En daarnaast hadden we ook nog veel jeugdploegen die het erg goed deden. Het was een boerenjaar. We kijken nu uit naar deelname aan de BeNeLiga en we gaan volop voor de 16de magische titel. Moest dan lukken, dan evenaren we Maaseik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier