Wingens Running Crew #RC87 neemt deel aan virtuele loopwedstrijd ‘One More Loop’

Enkele leden van #RC87. Ze hebben er duidelijk zin in, te beginnen met de virtuele race van zaterdag. © foto Nele
Redactie KW

Voor Running Crew #RC87 is de coronaperiode een zware dobber. De sportievelingen missen de groepstrainingen en loopevenementen. Toch blijven ze niet bij de pakken zitten. Op zaterdag 21 november nemen enkele leden deel aan de virtuele afvalrace ‘One More Loop’.

Ben je niet meteen vertrouwd met de naam #RC87? Voorzitter Filip Monbailleu legt een en ander graag uit: “RC staat voor Running Crew en het getal 87 is het begin van diverse postcodes hier in de streek. Via onze naam willen wij duidelijk maken dat ook lopers uit andere gemeenten dan Wingene welkom zijn. Bij #RC87 is iedereen welkom.”

“Ons doel is heel eenvoudig: sporten en bewegen is heel gezond en wij focussen op lopen. Af en toe komen we in groep samen om te lopen. Dat kan in het gemeentelijk sportpark zijn, of op een andere plek in onze gemeente. Soms trekken wij er gewoon op uit, een andere keer nemen we deel aan een race of een loopevenement. Alles kan. Leden kunnen, dankzij de sociale media, natuurlijk ook gewoon onderling afspreken om samen een eindje te gaan lopen.”

Bij onze club gaat het niet om hoe snel je loopt, maar om bewegen en vriendschap

“Bij onze club maakt het niet uit hoe snel je loopt. Wie langzaam loopt, hoort er ook bij. Net zoals de leden die zich willen voorbereiden op een marathon. Als we samen rondjes lopen, doen we dat in groepjes op basis van tempo. Maar evengoed wagen we ons eens aan een duurloop in het bos, een natuurloop, of – voor sommigen – een marathon. Zoals ik zei: alles kan.”

“Onze groepstrainingen gaan telkens door in het gemeentelijk sportpark en starten naar de avond toe. We bieden een leuke training aan, met diverse loopoefeningen en veel gelegenheid om vriendschappen aan te knopen of te versterken. Deelname aan zo’n training kost twee euro. Daartegenover staat dat wij geen lidgeld vragen.”

Facebook helpt

#RC87 is natuurlijk te vinden op Facebook. “We hebben nu een 85-tal leden”, zegt voorzitter Monbailleu. “In tijden van corona is die digitale connectie van goudwaarde. Onze leden missen de groepstrainingen en het sociaal samenzijn enorm. Vandaar dat we samen beslist hebben om deel te nemen aan de virtuele afvalrace ‘One More Loop’.”

Van 5 uur tot 23.59 uur

“Die vindt plaats op zaterdag 21 november en start om 5 uur ‘s morgens. De opdracht bestaat erin om in je eigen buurt of wijk rondjes van 6,7 kilometer te lopen, telkens binnen het uur. Klokslag op het uur mag je aan je volgende rondje beginnen. Als dat niet meer lukt, ben je uit. De uiteindelijke winnaar of winnares is hij of zij die de meeste uren en dus rondjes kan volmaken.”

“De wedstrijd eindigt zaterdagavond om 23.59 uur, want dan gaat de verplichte avondklok in. Meelopen kan dus gelijk waar. Het enige wat je vooraf moet doen, is je inschrijven, en dat kost maar één euro. We lopen volgens de geldende corona- maatregelen, met maximum vier mensen samen in een groepje. Er zijn tot nu toe 150 deelnemers, waarvan heel wat lopers uit Wingene”, besluit Filip Monbailleu. (NS)

Meer info over de afvallingswedstrijd ‘One More Loop’ of over de activiteiten van #RC87 vind je op de Facebookpagina van de groep, bij voorzitter Filip Monbailleu (0473 99 80 34) of via rc87@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier