Wind is grote spelbreker op markt rond Lauwe’s Kersthuisje

Het moest een feestelijke avond worden in gezellige kerstsfeer, maar de wind besliste er anders over.

Meer dan 50.000 lampjes, ontelbare ornamenten, bijna 40 gemotiveerde standhouders… De jaarlijkse kerstmarkt die wordt georganiseerd rond het Lauwe’s Kersthuisje had alles in huis om alle records te breken.

Tenten in de lucht

“De weergoden waren ons niet goed gezind, maar we bleven gemotiveerd”, aldus Johan Henry, de organisator van het evenement. “De positieve vibe sloeg helaas erg snel om in een klein drama. Tussen 15 en 17 uur waren de windstoten zodanig intensief dat enkele tenten en kleine standjes de lucht invlogen.”

Van de bijna 40 standhouders die een plaats hadden gereserveerd, braken meer dan 30 deelnemers hun stand terug af om huiswaarts te keren.

Ook hinder bij kerstmarkt

De familie Henry, die ieder jaar opnieuw het beste van zichzelf geeft tijdens de kerstperiode, bleef doorbijten. “We lieten ons niet kennen en konden toch nog 5 standhouders overtuigen om te blijven. Ook onze bar, ten voordele van de lokale basisschool, is nog steeds aanwezig. Wie het kersthuisje wil bezoeken, kan nog volop genieten van de sfeer.”

Ook de opbouw van de kerstmarkt in het centrum van Lauwe, die op zaterdag plaatsvindt, ondervond hinder door de hevige wind. Na enkele krachtige windstoten moesten enkele zeilen verwijderd worden van op de daken van lokale horecazaken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.