Wim Opbrouck aangesteld als curator voor het Provinciaal Hof

Wim Opbrouck, hier met gedeputeerde Bart Naeyaert, zal met unieke West-Vlaamse objecten en verhalen het vernieuwde Provinciaal Hof in de kijker zetten. © (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen heeft acteur Wim Opbrouck aangesteld als curator van het Provinciaal Hof. Tijdens het openingsjaar 2024 zal Wim Opbrouck, die vorig jaar verkozen werd tot Ambassadeur van West-Vlaanderen, met heel wat unieke West-Vlaamse verhalen en objecten het vernieuwde historisch gebouw in de kijker zetten.

Wim Opbrouck denkt aan 64 vitrinekasten, evenveel dus als er gemeenten zijn in de provincie, met daarin objecten die West-Vlaanderen symboliseren. Om die objecten in te zamelen worden er een aantal events georganiseerd waarbij alle West-Vlamingen opgeroepen worden om een voorwerp met een eigen verhaal voor te leggen.

“Dat kan gaan van een cassetje van Will Tura tot een CO2-meter van Renson”, aldus Opbrouck, die aan de hand van de voorgelegde objecten ‘het verhaal van de West-Vlaming’ zal maken. Er komt ook een festival rond artificiële intelligentie. “Daardoor kan het Provinciaal Hof ook een heel levendige plek worden”, weet Opbrouck.

“Het wordt een verhaal van waar we komen en vooral van waar we naartoe gaan”, valt gedeputeerde Bart Naeyaert hem bij. (CGRA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.