Wijkdienst politie Anzegem verhuist naar Gemeentepunt

Meer comfort voor de medewerkers. (foto GV)
Gerda Verbeke

De lokale post Anzegem van politiezone Mira vult deze week de verhuisdozen. “Vanaf 11 december kan je de medewerkers vinden in hun nieuwe kantoren in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73 in Anzegem”, laat burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén) weten. De wijkpost in Vichte zal daarom van 7 tot en met 9 december gesloten zijn.

Voor aangiftes kan men terecht in het zonaal onthaal in Waregem waar ook de telefoons naar worden doorgeschakeld. Vanaf 11 december kan men dan in het Gemeentepunt terecht.

De locatie is een verbetering tegenover de oude politiepost op het Ommersheimplein. “Op logistiek vlak is het een volwaardig wijklokaal met twee verhoorlokalen die voldoen aan de normen, een uitgerust onthaal voor de burger, dat beantwoordt aan de nodige veiligheidsvereisten, en sanitaire voorzieningen”, zegt hoofdinspecteur Geenens die de coördinatie doet van de posten Avelgem, Spiere-Helkijn en Anzegem.

Na het hoofdcommissariaat in Waregem in de Kalkhoevestraat, is Anzegem het tweede commissariaat. “Ik ben als korpschef fier dat we onze intrek kunnen nemen op deze gloednieuwe locatie, uitgerust met alle voorzieningen om hedendaags politiewerk uit te voeren”, zegt korpschef Frederik Vandecasteele (47). “Dankzij de geluidsdichte verhoorlokalen is er meer privacy en discretie.”

Na twee jaar dit project geleid te hebben samen met Nils Berteyn (IT), is dienstchef Middelen/Financiën/IT Franco Dejaeghere (55) blij dat de kogel door de kerk is. “Het is een mooi eindejaarsgeschenken en vooral een efficiënte uitvalsbasis.”

Bundeling krachten gemeente

Vier wijkinspecteurs, een politieagent belast met verkeerstaken & toezicht en een CALog-bediende (Cadre Administrative et logistique) zijn operationeel vanuit deze uitvalsbasis. De lokale politiepost is belast met wijkgerichte taken binnen de gemeente Anzegem in functie van het verzekeren van de lokale verankering in de gemeente.

Zowel voor de burger, de gemeente als de politiediensten is de situatie een verbetering. “Samen met de gemeentelijke dienstverlening bundelen we de krachten in het nieuwe gebouw met moderne uitrusting”, vervolgt de hoofdinspecteur. “Centralisatie heeft voordelen. Op nog wat minieme afwerking na is onze nieuwe stek operationeel vanaf maandag.”

De schepen van Patrimonium is bijzonder verheugd dat na de technische dienst, de groendienst, het archief en de uitleendienst, nu ook de politie haar intrek kan nemen in het nieuwe Gemeentepunt. “We zijn blij dat we de politie een modernere en meer comfortabele huisvesting kunnen bieden. Het nieuwe politiekantoor betekent een grote upgrade voor de politie in de gemeente Anzegem”, zegt schepen van Patrimonium Louis Degroote (Samenéén).

Officiële opening

Ook al kunnen de burgers vanaf 11 december in het Gemeentepunt terecht, de officiële opening is pas voorzien begin februari met een kleine receptie in aanwezigheid van de hoofdcommissaris-korpschef Frederik Vandecasteele.

Openingsuren, afsprakenregeling en andere info: www.pzmira.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier