https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wielertruitjes in straatbeeld kondigen Gent-Wevelgem aan

De wielertruitjes zorgen voor een aangename sportsfeer.© TP
De wielertruitjes zorgen voor een aangename sportsfeer.© TP
Redactie KW

Het is door corona pas vijf maand geleden, maar binnen een kleine twee weken is het alweer zover: de start en passage van de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem in Ieper. Het stadsbestuur investeerde voor het eerst in tientallen wielertruitjes om de binnenstad elk voorjaar in te kleden in de sfeer van de koers en zo extra fietstoeristen aan te trekken. En daar spelen handelaars op in: binnenkort opent een nieuwe fietszaak vlakbij de Menenpoort.

“De wielertruitjes van het Ieperse bedrijf Declercq werden opgehangen in de Menen-, Rijsel-, Boter-, Tempel- en Diksmuidestraat”, zegt schepen van Evenementen Diego Desmadryl (Open Ieper). De wielertruitjes zijn versierd met klaprozen, regenboogkleuren, Belgische driekleur en logo’s van Stad Ieper, Gent-Wevelgem en UCI.

“Dit werd vooraf besproken met de organisatie van Gent-Wevelgem, want je mag niet zomaar élk wielertruitje ophangen”, aldus Desmadryl. “De truitjes zijn nieuw én duurzaam, want ze worden de komende jaren telkens opgehangen in de periode van Gent-Wevelgem om Ieper op de kaart te zetten als wielerstad. We zullen dit ook doen tijdens de passage van de koers in Ieper door op de Grote Markt een groot doek uit te rollen van ongeveer twintig meter op tien meter met de slogan ‘fietsen vanuit Ieper’. Deze editie van Gent-Wevelgem moet helaas weer zonder publiek georganiseerd worden, maar we hopen dat we met deze promotie in de zomer extra fietstoeristen zullen aantrekken.”

Beleveniswinkels

En daar lijken fietszaken op in te spelen. Twee jaar na de opening van horecazaak en fietsbelevingscentrum Biking Box in de Menenstraat komt er wat verderop een nieuwe fietszaak bij de Menenpoort. Het gaat om het West-Vlaams bedrijf Cool Electro Cycles van Nicolas Cool, die al zeven vestigingen opende in de provincie.

“Cool Electro Cycles is stilaan een begrip in West-Vlaanderen wat betreft de top van de elektrische fietsmodellen”, stelt Cool. “De shop in Ieper zal een bijzonder breed gamma aanbieden van de betere elektrische citybikes, trekking bikes, mountainbikes en zelfs elektrische racefietsen. Elektrische bakfietsen en steps vullen het assortiment aan. Klanten kunnen rekenen op een uitstekende service van onze vriendelijke en gekwalificeerde e-bike specialisten. Voor gespecialiseerd onderhoud en deskundige herstellingen volgen onze technici regelmatig bijscholing. We zijn blij dat we met deze ruime beleveniswinkel nu ook actief zijn in de Westhoek.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.