Wielertoerist zwaargewond bij inhaalmanoeuvre in Kemmel

Redactie KW

In de Vierstraat in Kemmel richting Wijtschate liep het zondagavond 12 juli omstreeks kwart na acht goed fout. Een wielertoerist raakte er zwaargewond bij een ongeval.

De wielertoerist wou een groepje van drie fietsers voorbijsteken maar kwam daarbij frontaal in aanrijding met een Ford Mustang oldtimer met Franse nummerplaat. De Franse bestuurder voerde nog een fors remmanoeuvre uit maar de wielertoerist kwam vol in de voorruit van de cabrio oldtimer terecht.

Het toegesnelde MUG-team diende de eerste zorgen toe. De wielertoerist werd zwaargewond overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Er kwam zelfs een drone aan te pas om een goed overzicht te bieden vanuit de lucht.

De fiets en de Mustang werden zeker al tot maandagavond in beslag genomen voor eventueel verder onderzoek. De vaststellingen duurden een tweetal uur. Al die tijd was de Vierstraat afgesloten voor het verkeer. (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten