Wie wordt verpleegkundige, zorgkundige én team van het jaar?

Het team van wzc De Karmel in Waregem is een van de genomineerden.© GF
Het team van wzc De Karmel in Waregem is een van de genomineerden.© GF
Redactie KW

Zorgverleners zijn één voor één helden. Dat hebben ze de afgelopen tijd nog maar eens bewezen. Care Talents, de hr-dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen voor de zorg wil hen met de verkiezing Nurse of the year extra in de bloemetjes zetten. Ambassadeurs Conner Rousseau, Viktor Verhulst, Herman Verbruggen en Stef Vanlee gaan op zoek naar dé verpleegkundige, zorgkundige én team van het jaar. Woon-zorgcentrum De Karmel in Waregem is alvast een van de genomineerden.

Tot 6 januari kan iedereen een verpleeg- of zorgkundige nomineren. Vanaf dan, en dat tot 21 januari, kan je stemmen op de verschillende genomineerden. De top vijf in elke categorie – verpleegkundigen en zorgkundigen en de teams – voeren tijdens de ‘Nurse of the Year testdag’ op 28 januari een reeks theoretische en praktische testen uit.

De vakjury, met daarin onder anderen Ida Verleyen en Katalien Dendooven (Algemeen Directeur West-Vlaanderen, Wit-Gele Kruis), beslist dan wie de winnaars zijn van de drie felbegeerde awards en wie zich ‘De Verpleegkundige van het jaar’, ‘De Zorgkundige van het jaar’ en ‘Het Team van het jaar’ mag noemen.

Ambassadeurs

Dit jaar is er geen fysieke awardshow, maar zullen ambassadeurs Conner Rousseau, Viktor Verhulst en acteurs Herman Verbruggen en Stef Vanlee filmen bij de genomineerden. Die video’s zullen te zien zijn op de website www.nurseoftheyear.be en op social media. De uiteindelijke winnaars krijgen een award, 1.000 euro aan opleidingsgeld én een relaxweekend cadeau.

Steve Rousseau, ceo van het organiserende House of Talents & Care Talents: 2020 is hét jaar van deze helden, dus willen we hen extra in de kijker zetten en de aandacht geven die ze verdienen. Het is al de vierde keer dat we deze verkiezing organiseren. Vorig jaar waren er maar liefst 250 genomineerden en werd er meer dan 26.000 keer gestemd.”

Een van de genomineerden in de categorie Team van het Jaar is woon-zorgcentrum De Karmel in Waregem. De zorg- en verpleegkundigen kregen alvast hoog bezoek.

Lees verder onder het filmpje

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Katalien Dendooven, Algemeen Directeur West-Vlaanderen, Wit-Gele Kruis: “Onze vele patiënten hebben recht op continuïteit van zorg, en verdienen een zorgmedewerker die nog de energie kan opbrengen om hen een kwaliteitsvolle en warme zorg te bieden. Voor de vele duizenden patiënten, vaak eenzaam opgesloten in hun ‘corona-isolement’, waren onze thuisverpleegkundigen en zorgkundigen het enige contact en een belangrijke steun. Met een prijsuitreiking als deze, steken we onze zorgverleners opnieuw een hart onder de riem en uiten we onze dank. Dat wordt zeer geapprecieerd.”

Veel bewondering

Viktor Verhulst, ambassadeur ‘Nurse Of The Year’: “Ik ben heel vereerd dat ik ambassadeur van ‘Nurse of the year’ mag zijn. Zeker in tijden als deze, waarin we extra beseffen hoé goed ons zorgsysteem is. Een tijdje geleden lag mij grootvader zelf in het ziekenhuis met corona. Ik heb daar met mijn eigen ogen gezien hoe zorgend het personeel was. Dankzij hun positieve ingesteldheid en moed hebben ze mijn opa er door gesleurd. Ik heb dan ook enorm veel bewondering voor al die hardwerkende mensen die het afgelopen jaar vaak hun eigen leven aan de kant schoven om het allerbeste van zichzelf te geven. Heel veel respect.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.