Wie volgt Sam Geldof op als laureaat van de Izegemse thesis- en onderzoeksprijs?

Sam Geldof, de winnaar van vorig jaar.
Sam Geldof, de winnaar van vorig jaar.
Redactie KW

In 2019 werd de Izegemse thesis- en onderzoeksprijs voor de eerste keer uitgereikt. “Dit jaar reiken we de prijs opnieuw uit en zoeken we een opvolger voor laureaat Sam Geldof die met zijn masterproef de structuur van de gebouwen van voormalige drukkerij Strobbe bestudeerde en afstudeerde als architect aan de Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas van de KU Leuven”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

De thesiswedstrijd werd op initiatief van schepen Kurt Himpe opgestart in 2017. “We willen met de thesisprijs studenten aan universiteiten en hogescholen aanmoedigen om een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis. De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem”,verduidelijkt de schepen.

“Inzendingen worden beoordeeld op de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Deze keer komen de thesissen in aanmerking die tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2021 een voldoende als beoordeling kregen. De inzendingen moeten uiterlijk op 4 oktober ingediend worden.”

“De laureaat ontvangt een geldprijs van 800 euro en er wordt een artikel over de thesis of het onderzoek gepubliceerd in het stadsmagazine. Daarnaast wordt van de laureaat ook verwacht dat er een lezing gegeven wordt waarbij het onderwerp van de thesis of het onderzoek op een bevattelijke manier aan het publiek voorgesteld wordt”, besluiten Nicolas Cappelle en Kurt Himpe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier