Wie vindt de Sint in Klerken?

Op de foto herkennen we staand v.l.n.r. Arno Laleeuwe, Stijn Tanghe, Viktor Farasyn, Karen Christiaens, Indra Vanderwee, Grietsje Sijbrandij, Yorn Ghysdael, Anja De Cuyper en Yben Vandamme. Gehurkt v.l.n.r.: Jamina Igodt, Tibo Weyne, Yorben Vandamme en schepen Jeroen Vandromme. (foto ACK) © type="Seq" annie callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zaterdag 6 november wordt Sint-Maarten verwelkomd in Klerken, maar er is een probleem: de Sint is zoek. “Is hij zijn weg kwijt of naar de verkeerde plaats gegaan? We vinden hem niet”, zucht schepen Jeroen Vandromme (CD&V).

Alle kinderen worden op zaterdag 6 november uitgenodigd met hun ouders, familie en vrienden om mee te helpen zoeken naar Sint-Maarten.

“De kinderen kunnen de detective in zichzelf naar boven halen. Om de Sint te vinden, zullen ze verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Onderweg komen ze Pieten tegen, maar zullen die kunnen helpen? We hopen natuurlijk op goede speurneuzen die de Sint zullen vinden.”

Gratis deelname

Alle kindjes van Houthulst kunnen mee op zoek gaan en deelname is gratis. “Heel belangrijk is dat men, wanneer men even niet verder kan, kan uitkijken naar een Piet en hem om hulp kan vragen. Op die manier krijgt iedereen de kans om tot bij de Sint te raken”, duidt schepen Vandromme.

Men kan de zoektocht naar de Sint starten tussen 13 uur en 16 uur, de speurtocht duurt ongeveer één à anderhalf uur en er wordt gestart aan Schooltrio in de Smissestraat 7 in Klerken.

De organisatie is in handen van de dienst Vrije Tijd van de gemeente Houthulst in samenwerking met verschillende verenigingen. (ACK)

Voor meer informatie kan je terecht op jeugd@houthulst.be en 051 46 08 93.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier