Wie vervolledigt deelnemerslijst voor verkiezing Tineke van Heule?: “We zijn nog op zoek naar twee laatste kandidates”

Redactie KW

Hoewel de Tinekesfeesten pas in september op de agenda staan, is de werkgroep van Heules grootste volksfeest al druk bezig met de voorbereidingen. Zo ook met het zoeken naar tien kandidaten om mee te dingen naar het felbegeerde zilveren Tinekeslint. Momenteel schreven reeds acht ‘freules’ zich in, maar voor deze speciale 60e jubileumeditie hoopt de organisatie uiteindelijk af te kloppen op tien kandidates.

Wie treedt medio september in de voetsporen van Hannah Sierens als Tineke van Heule? Het is de hamvraag waar gans Heule tijdens de Tinekesfeesten een antwoord op zoekt. Hoewel de Tinekesfeesten met onder meer Friday Beats en de optredens op Heuleplaats steeds grotere proporties aannemen, blijft de Tinekesverkiezing het summum van het weekend. De aankomende editie heeft bovendien een bijzondere symboliek. De Tinekesfeesten blazen dit jaar namelijk zestig kaarsjes uit.

‘Diamanten jubileum’

De werkgroep spaart kosten noch moeite om er een spetterende editie van te maken. Reeds acht kandidaten strijden in september al mee om het felbegeerde zilveren Tinekeslint, maar voor dit ‘diamanten jubileum’ droomt de organisatie van twee extra kandidaten om het deelnemerslijstje te volmaken. “Bij iedereen die ooit heeft meegedaan aan de Tinekesverkiezing horen we niets dan positieve signalen. Vooral het gevoel om echt aangemoedigd te worden door tientallen supporters én alle Heulenaars, zorgt voor onvergetelijke taferelen. Heule davert tijdens de Tinekesfeesten altijd op zijn grondvesten en er is niks mooier om daar dan een bijzonder deel van uit te kunnen maken”, klinkt het unisono bij de werkgroep.

Vanaf het jaar dat een Heulse Freule, of een meisje dat een sterke band heeft met Heule, 17 jaar wordt, mag ze deelnemen aan de verkiezing. Op Café Mangé, dat dit jaar doorgaat op zaterdag 4 mei, kunnen geïnteresseerde kandidaten meer info krijgen of zich inschrijven.

Wie graag meer info wenst over de verkiezing kan een mailtje sturen naar info@tinekesfeesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier