Westkerkenaars slagen in opzet en stappen kustlijn af

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Johan Taffeiren, zoon Jamie, Elias Inghelbrecht, Niels Cammaert en Siebe Herteleer vertrokken zaterdag 9 oktober om 4 uur in Zuydcoote (Frankrijk) met als einddoel Retranchement in Nederland waar ze om 22.45 uur aankwamen. Ze stapten de kustlijn af voor Kom op Tegen Kanker.

In Oostende sloten Wietse Marchand en Jefferson Vanhelsmoortel aan om de route verder mee te stappen. “Onderweg stonden heel wat supporters met extra proviand of om een stuk mee te wandelen.”

Ook Steve Willaert van Team Steve loopt naar de maan, vervoegde ons samen met zijn vrouwtje Tine. Zij liepen ons tegemoet van Oostende tot Middelkerke om dan het stuk naar Oostende met ons te wandelen. De laatste 30 km stapten ook Jana Willems en Yorunn Diependaele mee om ons zowel fysiek als mentaal te ondersteunen”, vertelt Johan Taffeiren.

Iedereen aangekomen

“Alles ging heel goed tot Zeebrugge. Wie vooraf minder had gewandeld, kreeg het dan moeilijk, maar uiteindelijk is iedereen op het eindpunt aangekomen”, aldus nog Johan. “Ik voel me vandaag (zondag) heel goed, voor mij mocht het zelfs nog een stukje verder zijn.”

“We willen hierbij graag een extra dankwoordje uiten aan iedereen die ons onderweg gesteund hebben, mentaal, sportief of met iets voedzaam. Het deed ons echt deugd. Naast de bevoorrading, waarvoor Seppe Marchand zorgde, willen we zeker onze persoonlijke verpleegster, mijn dochter Shauni bedanken en zeker onze sponsors en iedereen die al een bijdrage stortte. Ons bedrag staat nu al op 500 euro, maar zal zeker nog bijkomen”, aldus nog Johan Taffeiren.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.